Iako je za vikend održani skup Srpske napredne stranke u Kruševcu najavljivao neke drastične mere po funkcionere ove partije koji su na vlasti u lokalnim samoupravama to se tada ipak nije desilo.


Ipak, kako smo saznali od Baneta Spasovića, sekretara Gradskog odbora SNS i predsednika gradske Skupštine grada Požarevca, prisutnima je jasno predočeno šta se od njih očekuje.

– U teškom i nepovoljnom vremenu u kome smo preuzeli funkcije ipak se desilo da je u pojedinačnim slučajevima bilo nepotizma prilikom zapošljavanja, bahatosti u ponašanju prilikom vršenja javnih funkcija i drugih pojava karakterističnih za vlast koja je još uvek mlada. Takve pojave se prate i analiziraju sa ozbiljnim planom mera i aktivnosti da se uočene greške isprave. – kazao je Spasović koji je još napomenuo da se na sastanku više pažnje posvećivalo funkcionerima iz izvršne vlasti, ali da se i ostali nosioci funkcija iz SNS-a prate, odnosno njihov rad i rezultati.

Kako je kazao predsednik Izvršnog odbora stranke Radomir Nikolić ta evaluacija će ipak doneti i promene u nekim lokalnim samoupravama u Srbiji već naredne nedelje. To konkretno znači i smenu pojedinih funkcionera koji nisu dobro radili, a više o tome će se znati nakon Glavnog odbora stranke koji se očekuje za nekoliko dana.

Pored insistiranja medija da se naznače „dobre“ i „loše“ lokalne vlasti u kojima učestvuju naprednjaci, Nikolić nije hteo da iznosi imena u javnost

Postavljanje Vukice Vasić za pomoćnika gradonačelnika Požarevca izazvalo je kontroverze u redovima socijalista. Vukica Vasić, bivši član Demokratske stranke, ranije je bila zamenica gradonačenika, dok je SPS bio u vladaćoj koaliciji sa DS-om. Nakon što je ova koalicija raskinuta i stvorena druga i Vukica Vasić je otišla sa ovog mesta, ali i iz Demokratske stranke, a sada je na mestu zamenice kao nestranačka ličnost sa činm se neki u SPS ne slažu. Zbog toga izvori bliski SPS.smatraju da može doći do raščišćavanja odnosa unutar te stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari