Tatjana Manojlović (DS): Vučićev fokus na jačanju TV Pink, hoće da obesmili RTS 1Foto: printscreen / N1

Narodna poslanica i potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović, koja radi na RTS-u kao novinarka, kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić hoće da „obesmisli postojanje“ javnog servisa Srbije.

„Niko tu funkciju bolje ne ispunjava od postojećeg menadžmenta i Dragana Bujoševića“, rekla je u emisiji Iza vesti Manojlović, koja kaže da je zamrzla radni odnos na RTS-u kad je postala poslanica.

Prema njenim rečima, Vučićev fokus je na jačanju TV Pink, gde stalno gostuje i daje ekskluzivne izjave, prenosi N1.

Govoreći o sednici Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, koji je raspravljao o radu RTS-a, Manojlović kaže da je ne čudi što su poslanici većine „uzeli u zagrljaj“ direktora Dragana Bujoševića.

Komentarišući aferu oko saradnje sa privatnim produkcijama, kaže da je užasan problem što se netransparentno troši novac građana Srbije.

Kako je rekla, prenosi N1, moguće je da se pripremaju novi izbori i da je neko rekao ili signalizirao predsedniku Upravnog odbora RTS-a Branislavu Klanščeku da kritikuje rukovodstvo.

Najveći broj zaposlenih u RTS-u, njih 2.000, živi na ivici egzistencije, rekla je Manojlović i dodala da manjina ima „enormno visoke zarade“ a većina prima plate koje su u visini od minimalca do proseka.

Kazala je i da na RTS-u ima ljudi koji se ne slažu sa uređivačkom politikom, koji se „jako bore“ i ne odstupaju od profesionalnih pravila, ali da plaćaju zdravljem ili ih sklanjaju sa ekrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari