Srpska odbojkaška reprezentacija veruje da na kvalifikacionom olimpijskom turniru koji će se održati u Bugarskoj od 8. do 13. maja može da izbori vizu za London samo ukoliko bude igrala timski, a Dragan Stanković navodi da će morati da se bore za svaki poen jer su sve reprezentacije u dobroj formi.


– Čak i oni timovi koji na papiru deluju kao autsajderi mogu da iznenade i osvoje prvo mesto u Bugarskoj. Ceo turnir je ujednačen, nema glavnih favorita, a mi moramo da se fokusiramo na timsku igru jer nema više Ivana Miljkovića na kojeg smo se često oslanjali u ključnim trenucima mečeva – objasnio je srednji bloker srpske reprezentacije.

Evropski prvaci igraće u grupi A sa Španijom, Slovenijom i domaćinom Bugarskom, a selektor Igor Kolaković naglašava da je sve moguće ukoliko se njegov tim domogne polufinala.

– Nismo imali puno vremena za pripreme, ali nisu ni ostali timovi tako da su uslovi za sve učesnike isti. U London će otputovati ona reprezentacija koja to bude najviše želela, jer razlike u kvalitetu između timova nisu velike – izjavio je Kolaković koji će u Bugarsku povesti 12 igrača.

Prvi meč na turniru Srbija igra 9. maja protiv Bugarske, a samo pobednik turnira izboriće plasman na Olimpijske igre.

Odbojkašice upisale i treći poraz

Nakon što su poražene od Holandije i Rusije, srpske odbojkašice zabeležile su i treći poraz u u svom poslednjem meču na turniru u Ankari od reprezentacije Poljske sa 3:2 (29:27, 25:21, 21:25, 19:25, 15:13). Pre duela sa Poljakinjama bilo je poznato da su evropske prvakinje izgubile šansu da se plasiraju u London iz Ankare, pošto ne mogu da zauzmu jedno od prva dva mesta u kvalifikacionoj grupi B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari