Bez obzira na amaterski značaj, uvertira plej-ofa Superlige obilovala je nesportskim, primitivnim i agresivnim ispadima vodećih protagonista.

Bojazan ljudi iz Košarkaške lige Srbije da li će prvenstvo biti završeno na regularan način potpuno je opravdana. Grč na licima, ali i pokretima prisutan je kod svih koji će od vikenda posmatrati polufinalne duele između Partizana i Radničkog, odnosno Crvene zvezde i Mega Vizure. Serija se igra na dve dobijene po sistemu 1-1-1, a pobednici će izboriti plasman u finale domaćeg prvenstva.

– Već u nedelju hoćemo da pokažemo svoje pravo lice. Želimo da već u prvom duelu, protiv Mega Vizure, pokažemo da se dižemo i da ćemo biti najspremniji onda kada je to najpotrebnije – istakao je Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde.

Sve nedoumice razrešene su u pretposlednjem kolu. Partizan, Crvena zvezda i Mega Vizura učestvovaće sledeće sezone u ABA ligi, dok će Radnički, iz trenutne perspektive, morati da pronađe 150.000 evra da bi platio isto zadovoljstvo. Zato se i svako razuman pita čemu takve nemile i neshvatljive scene inicirane, pre svega od strane Partizana i Crvene zvezde, kada će šampion Srbije na kraju šampionata dobit „kikiriki“ u vidu pehara i pravo da se šepuri u čaršiji, ali samo u njoj, jer se izvan naše kapije, trofej apsolutno neće videti.

– Prelazimo u Pionir, sve je isplanirano, ali je još važnije da bude precizno izvedeno – naveo je Duško Vujošević.

Da plej-of ima zaista amaterski značaj najbolje je posvedočio potez uprave Mega Vizure. Dvojica ponajboljih igrača tima iz Zemuna Vasilije Micić i Nemanja Dangubić neće biti na raspolaganju treneru Dejanu Milojeviću u prvom susretu, zbog obaveza na Adidas kampu u Trevizu, koji okuplja najbolje svetske talente. Utisak je da će njihove partije u Italiji umnogome uticati gde će naredne sezone zaigrati, nego polufinalni dueli sa Zvezdom.

– Mega Vizura je klub, koji je uvek i u svakoj situaciji reagovao i ponašao se u skladu sa najboljim interesima igrača, stavljajući u drugi plan interes kluba. Tako je urađeno i sada, s obzirom da je za Micića i Dangubića u ovom trenutku važnije da budu prisutni u Trevizu, nego u Pioniru – poručeno je iz Mege.

Marjanović MVP

Boban Marjanović, centar Crvene zvezde, drugu godinu zaredom proglašen je za najkorisnijeg igrača regularnog dela Superlige. Uoči ovosezonskog plej-ofa sakupio je 313 indeksnih poena, prosečno ubacujući po 14,8 poena na 14 utakmica, uz osam skokova po meču. Stefan Birčević, kapiten Radničkog, najbolji je strelac lige sa 227 ubačenih poena.

Crveno-beli „otvaraju kapije“

Crvena zvezda Telekom i Mega Vizura odigrali su ove sezone nekoliko neizvesnih i napetih utakmica. Ponovo će se sastati u nedelju uveče, u prvom meču polufinala plej-ofa košarkaške Superlige. Taj meč biće odigran u „Pioniru“ od 20.00, a Crvena zvezda Telekom odlučila je da deli navijačima besplatne ulaznice. Besplatne karte za utakmicu moći će da se preuzmu u petak (od 11.00 do 19.00) i subotu (od 10.00 do 17.00) u klupskim prostojima na Malom Kalemegdanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari