Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira Masters serije u Rimu, pošto je na startu takmičenja u italijanskoj prestonici, za jedan sat i 40 minuta, savladao Nikolaja Davidenka – 2:0 (6:4, 7:5) i tako ponovio svoj najbolji rezultat na istom mestu, ostvaren prošle godine i sezonu pre toga.


Bio je to treći susret Troickog i Davidenka, a oba prethodna dobio je Rus, u Dejvis kupu 2008. i u Madridu 2009. godine. Žreb ih je spojio i prošle godine u Indijan Velsu, ali je Davidenko taj predao meč pre početka.

Drugom srpskom reketu, inače 15. na najnovijoj ATP listi, za prekid neslavne tradicije u duelima sa nekada trećim najboljim teniserom sveta (danas je 30.) bila su dovoljna dva brejka, po jedan u svakom setu. Beograđanin je kapitalnu prednost u prvom setu stekao za 3:2, a u drugom za 6:5. Davidenko je imao skoro duplo više direktnih poena (29-15), ali je platio ceh neiznuđenenim greškama – napravio ih je 43, naspram 25 Troickog.

Sledeći Viktorov protivnik biće najbolji teniser Italije, Potito Staraće, trenutno 44. na ATP listi, s kojim se nikada ranije sastajao. Staraće je u prvom kolu pobedio Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine – 6:3, 6:3.

Novak Đoković turnir počinje u 2. kolu, gde će se, četvrti put u karijeri, sastati s Poljakom Lukašom Kubotom. Najbolji srpski teniser i možda već posle Rima novi svetski „broj jedan“ ne zna za poraz u duelima s ovim rivalom.

I Ana otišla dalje

Ana Ivanović nije se mnogo namučila za plasman u drugo kolo WTA turnira u Rimu. Naša teniserka je vrlo ubedljivo dobila prvi set protiv Nađe Petrove (6:0) i povela sa 3:0 u drugom, kada joj je Ruskinja predala meč zbog povrede. Za treće kolo će igrati protiv Janine Vikmajer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari