U više od 100 škola u Vojvodini časovi skraćeni na 30 minuta

Štrajk Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine

Ostavite komentar


  1. Подршка! У просвети је пуно проблема који се вуку још из комунизма. Није урађена ниједна добра реформа све ово време. И даље има разреда с бројем ученика преко законом одређеног, с којима је јако тешко радити. И даље Министарство распореди годишње око 500 ученика по дискреционом праву, и доста њих су манипуланти са здравственим потврдама који постану ноћна мора за одељења у која доспеју. И даље тзв. председнике синдиката плаћа држава, више него разр. старешинство. И даље се не плаћа рад, него диплома, па – дефицитарни – наставник информатике без мастера ради за 50.000 дин. и то с максималним прековременим бројем часова. И даље педагози седе у канцеларијама и хватају зјала … И даље је број предмета два пута већи од нормалног и подношљивог. И даље ученици не могу да бирају предмете, па уче нпр. физику иако је никада неће разумети. Уче се географија и историја целог света у време интернета, када се све што треба може наћи у пар кликова и секунди. И даље се диктира и учи напамет.

Ostavite komentar


Društvo

A ko pita prosvetare 6

A ko pita prosvetare

U situaciji u kojoj su institucije razrušene, osiromašene, nemoćne, ucenjene pa time i nesamostalne i zavisne, svoj posao ne rade, nereagovanje je često dovoljan uslov za bezakonje, koje se o glavu obija prosečnom građaninu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.