U Domu omladine održana komemoracija Gorici Nešović 1Gorica Nešović Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Komemoracija novinarki Gorici Nešović održana je danas u Domu omladine u Beogradu, mestu gde je nekad osnovana redakcija radija B92, čiji je jedan od zaštitnih znakova bila.

Komemoracija je održana neuobičajeno za te prilike, pre i posle je emitovana muzika, a njen kolega Dragan Ilić objasnio je da to „nije parastos“ i da je sve urađeno sa svesnim rizikom.

Gorica bi se naljutila, ne bi volela nikakve predstave, uključujući i komemoraciju, rekao je Ilić, s kojim je Gorica Nešović dugo godina bila voditeljski par.

Uvek je verovala u svoje drage ljude, prijatelje, uvek im je davala i drugu šansu ako bi je izneverili. Čuvajte se ljudi, samo između sebe, međusobno, to je poruka koju je ona ostavila, rekao je Ilić.

On je naglasio da Gorica Nešović celog života svoje kolega nikad nije opterećivala svojim privatnim problemima, pa ni bolešću.

Njena najbolja prijateljica i koleginica Jelena Greganović objasnila je da je Nešović pričala ne samo u emisijama, nego i posle njih, „pa i kad spava“, ali da iza te priče postoji i tišina, jer je ona tiho, bez oglašavanja, radila razna humanitarna dela.

Gorica nije bila neko ko je radio na radiju, ona je bila radio. Ona je slušala svaki radio, pa i strani, kad nije razumela reči, razumela je melodiju jezika, objasnila je Greganović.

Ona je dodala kako se nada da ovaj skup Nešović gleda sa neba, „sa nekog oblačka“ i ne želi da na komemoraciji bude suza.

Nekadašnji urednik B92 Saša Mirković rakao je da je emisija „Ritam srca“, na kojoj je Nešović radila od 1984. godine u redakciji upamćena po njoj, jer je neprekidno pričala, predlagala teme i komentarisala.

Gorica Nešović je prminula 6. oktobra, a Mirković je konstatovao kako se u Srbiji dve decenije sluša šta bi bilo da se desio taj datum 2000. godine.

Sad je to nebitno, taj datum nam je odneo našu Goricu, zaključio je Mirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari