U Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu zabranjene posete pacijentima 1Klinički centar Vojvodine Foto: Beta/Dragan Gojić

U Kliničkom centru Vojvodine od danas su zabranjene posete pacijentima saopštavaju iz ove zdravstvene ustanove.

Građani mogu informacije o pacijentima u KCV-u dobiti telefonom, a ceo spisak brojeva dostupni su na sajtu ove ustanove.

U KCV-u, kao i drugim bolničkim ustanovama, obavezno je testiranje pacijenata pred hospitalizaciju, neophodno je testiranje za prijem na hematološka i onkološka odeljenja, kao i odeljenja gerijatrije i odeljenja gde se leče pacijenti sa primarnim i teškim imunodeficijencijama.

Radna grupa Ministarstva zdravlja za postupanje u uslovima pandemije kovida donela je pre dva dana na sednici preporuke za postupanje na nivou primarne zdravstvene zaštite i bolničkih ustanova, a jedna od njih je obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zdravstvenim ustanovama, saopšteno je iz instituta „Batut“.

Određeno je obavezno testiranje na kovid svih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, ukoliko imaju simptome akutne respiratorne infekcije, i njihova obavezna kontrola i testiranje nakon preležane infekcije.

Uvedena je i zabrana poseta bolnicama koje su u nadležnosti Komisija za prevenciju bolničkih infekcija.

Komisije za prevenciju bolničkih infekcija u zdravstvenim ustanovama su dužne da u narednih sedam dana naprave procenu epidemiološke situacije i daju predlog mera, kao i da redovno prate epidemiološku situaciju.

U pogledu bolničkih kapaciteta za smeštaj hospitalizovanih pacijenata obolelih od kovida, Radna grupa je zauzela stav da za sada nije neophodno njihovo dodatno proširenje.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari