U Kragujevcu od srede poskupljuje taksi prevoz 1Foto: Z.S.M.

Po odluci Gradskog veća Kragujevca poskupeo je taksi prevoz. Od sada, po novom cenovniku, start vožnje taksijem je 95 dinara, a pređeni kilometar naplaćivaće se 80 dinara. Nove cene, naplaćivaće se od 16. marta, odnosno, osmog dana od objavljivanja u „Službenom listu grada Kragujevca”.

Po novom cenovniku Kragujevčani će plaćati start taksi prevoza 95 dinara radnim danom, nedeljom i državnim praznikom, bez obzira da li je u pitanju dnevna (od 6 do 22 sata) ili noćna (od 22 do 6) vožnja.

Pređeni kilometar u taksi prevozu iznosiće 80 dinara radnim danom, 85 nedeljom i 90 državnim praznikom – podjednko i u dnevnoj i u noćnoj vožnji.

Vreme čekanja od 16. marta po novom cenovniku naplaćivaće se 750 dinara radnim danima, 850 nedeljom i 950 državnim praznicima, takođe podjednako da li je u ptanu dnevna ili noćna vožnja.

U taksi usluge uračunata je cena dolaska na adresu po pozivu i prevoz prtljaga.

Cilj donošenja Rešenja nalazi se u neophodnosti usklađivanja cena usluga taksi prevoza sa rastom cena derivata i obezbeđivanja materijalne sigurnosti preduzetnika koji obavljaju delatnost taksi prevoza, stoji u obrazloženju ove odluke Gradskog veća koju je potpisao Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari