Čini se nikad brže za odbojkašice Srbije primakao se odlučujući dan na Olimpijskim igrama. Izabranice Zorana Terzića posle dva poraza od Kine i Južne Koreje, danas će jednostavno morati da savladaju Turkinje (15.45), ukoliko žele da i dalje uživaju u neponovljivom ambijentu Olimpijskog sela.

Nažalost, atmosfera u taboru odbojkašica nije saveznik, već ogroman balast Ognjenovićevoj i saigračicama. Sukob ili samo razmena mišljenja u visokim tonovima između selektora Terzića i Jovane Brakočević jasan je dokaz da samo čudo može spasiti zvaničnog šampiona Evrope.

– To su stvari koje se dešavaju na utakmici. Tada adrenalin radi malo drugačije nego u normalnim okolnostima i može da mi se ne svidi neki komentar. U našoj reprezentaciji se vrlo dobro zna hijerarhija i kome je gde mesto, tako da je Jovana, kao i ja, svesna toga – smireno je selektor Terzić prokomentarisao dešavanja između Brakočevićeve i njega na meču sa Južnom Korejom.

Jasno je da najviše škripi na prijemu, gde je selektor konstantnim izmenama pokušao da pronađe adekvatan par primačica. Izostanak Brižitke Molnar i Jelene Nikolić veliki je nedostatak za ovu selekciju Srbije. Nažalost ni Maja Ognjenović, kao tehničar nije na očekivanom nivou, ali bez adekvatnog prijema bolja organizacija igre jednostavno nije moguća. Možda je rešenje u vidu Jelene Blagojević i Brankice Mihajlović na poziciji prijema najdelotvornije u ovom trenutku, jer su njih dve u poslednjem i pretposlednjem setu sa Južnom Korejom delovale najstabilnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari