U Novom Pazaru pet novoobolelih 1Novi Pazar Foto: BETAPHOTO/ISHAK SLEZOVIĆ/DS

Epidemiološka situacija, u Novom Pazaru, sve je stabilnija, pokazuju podaci, koje svakodnevno saopštava Gradski štab za vanredne situacije.

Broj registrovanih novozaraženih, dnevno, je jednocifren. Minulog dana, od 38 testiranih brzom antigenskom metodom, pet je bilo pozitivno.

Na sajtu novopazarskog Zavoda za javno zdravkje (ZZJZ) objavljeno je da su, za prva četiri dana ove sedmice, registrovane 23 osobe zaražene korona virusom.

Prethodnog dana, hospitalizovana su tri novoinficirana – dva iz ovog grada i jedan iz Raške, a kući je otpušteno pet.

Na odeljenjima Regionalnog kovid centra,brpj pacijenata sveo se na 30, od kojih je šest najteže obolelih i oni su priključeni na respiratore i tri pacijenta su na terapiji kiseonikom.

U kovid ambulantama smanjen je i broj pregleda. Minulog dana, obavljen je 81 pregled, 42 su bili pacijenti na prvom pregledu sa simptomima zaražavanja virusom korona.

Od posledica korona virusa, juče, su preminule još dve osobe iz ovog grada. Prema zvaničnim podacima, od početka godine do juče, u novopazarskoj bolnici preminulo je 376 ljudi. Najviše preminulih bilo je u septembru, 98.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari