U Srbiji skoro 28.000 izbeglica

Svetski dan izbeglica

Ostavite komentar


  1. "618.000 ljudi dobilo je izbeglički status u Republici Srbiji usled ratova od 1991. do 1995. (266.000 iz BiH i 330.000 iz Hrvatske). ..a njihovu sudbinu deli i više od 203.000 interno raseljenih sa Kosova i Metohije, kao i 18.000 lica koja su raseljena unutar teritorije Kosova i Metohije"………………Treba pitati borkonje za ljudska prava od koga su pobegli ti ljudi? Samo da ne kažu kao i uvek da je za to kriv komunizam u kojem toga nije bilo. To su već rekli oni koji su stvorili balkansku Lampeduzu koja liči na Aušvic!

  2. E moja Srbijo, nestaćeš bez traga.

  3. "Nisu ti izbeglice, nego invaziona vojska!"….I vi ih lepo proterajte da se ne razlikujete od ostalih progonitelja.

  4. Pre svega u izveštaju je reč o izbeglicama preteranim Srbima iz Hrvatske i BiH federacije, kao interno raseljenim Srbima i Romima prognanim sa KiM. Kao i interno, interno raseljenim Srbima na KiM (to su oni koji su proterani iz svojih enklava u severni deo KiM. Od oko ukupno oko 900.000 izgnanih Srba i Roma pominje se nešto oko 240.000 interno raseljenih lica i izbeglica – gde je nestalo 660.000 Srba!?
    Niti su se vratili u svoj zavičaj a ni integrisali u Srbiji! To su u pravom smislu apatridi bez ikakvih prava od socijalnih, zdravstvenih i prava da odlučuju o svojoj sudbini.
    Ni oni koji su uredno registrovani kao izbeglice i interno raseljena lica nisu u ništa boljoj situaciji a prošle su tolike godine.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. decembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.