U vozu Bar - Beograd pronađeno oko 420 grama skanka 1Foto: Stefana Savić (arhiva)

Službenici Uprave policije MUP-a – Stanice granične policije Bijelo Polje danas su na Graničnom prelazu Železnička stanica Bijelo Polje, prilikom izlaska iz Crne Gore, u vozu koji saobraća na relaciji Bar – Beograd pronašli oko 420 grama skanka, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Kako se navodi, službenici SGP Bijelo Polje su danas oko 10.50 časova u navedenom vozu izvršili kontrolu kojom su ispod jednog sjedišta u kupeu pronašli crnu PVC kesu sa sadržajem materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 418,2 grama. Službenici Odseka za borbu protiv droge, koji su obaviješteni o pronalasku marihuane, su kriminalističkom obradom identifikovali osumnjičeno lice, putnika u vozu R.B. (40) iz Priboja i lišili ga slobode.

Sumnja se da je R.B. navedenu količinu skanka pribavio na teritoriji Podgorice, od za sada nepoznatog lica na čijem se identifikovanju radi, u nameri da ovu drogu radi dalje prodaje vozom prokrijumčari za Srbiju.

U saopštenju stoji da će osumnjičeni R. B. uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi eštačenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari