Da iz vrhunskog znanja proizilazi kreacija koja ostavlja bez daha dokazali su ove sezone košarkaši Real Madrida. Skorom 39-1 u svim takmičenjima „kraljevski klub“ trenutno je bez premca na Starom kontinentu. Meru mu je jedino uzeo CSKA, dok su većinu pobeda ostvarivali sa dvocifrenom razlikom.

Ako se pritom zna da crno-belima Madriđani nikako ne prijaju, naročito kada gostuju u prestonici Španije, onda je vrlo ilustrativno na kakvim će se mukama naći košarkaši Partizana u petak (20.45) u okviru 8. kola Top 16 faze.

Prema priznanju Velimira Gašića, koji je ponovo na konferenciji odmenio Duška Vujoševića, meč sa Madriđanima poslužiće crno-belima da što bolje integrišu Pavlovića u sistem igre (debitovaće u Evroligi upravo u Madridu) i da omoguće Kinziju da se brže vrati u ritam nakon pauze prouzrokovane povredom skočnog zgloba.

– Real sigurno igra najbolju košarku u Evropi. Njihov sistem igre nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Poseduju odličan balans između unutrašnje i spoljne linije, zbog čega igraju raznovrsno, negujući ubitačan kontranapad. Trener Laso je u mogućnosti da rotira veliki broj vrhunskih igrača i da time održava visok ritam svih 40 minuta. Imaju tim od odličnih domaćih i inostranih igrača koji su se odlično uklopili u sistem. Sigurni su učesnik fajnal-fora, a njihov je cilj da ove sezone postanu šampioni Evrope – naveo je prvi pomoćnik Vujoševića.

Na ukupno 19 međusobnim susreta, Madriđani su ostvarili čak 17 pobeda. Crno-belima nikako ne prijaju, s obzirom na to da sa Realom imaju ubedljivo najgori skor. „Kraljevski klub“ je na domaćem terenu neumoljiv kada su u pitanju mečevi sa Partizanom. Ostvario je svih osam pobeda i to sa prosečnom razlikom od 18 poena.

– Nikada se nisam bavio istorijom duela i iskreno ne razmišljam o tome. Mi moramo da se ugledamo na Lokomotivu ili Galatasaraj i da disciplinovanom igrom u odbrani ne dozvolimo Realu da lako nametne svoj ritam brze igre sa puno kontranapada. Mi smo i u prvoj utakmici u pojedinim fazama imali adekvatan odgovor, naročito kada je njihova unutrašnja linija u pitanju. Mirotić se recimo nije naigrao u Areni. Oni insistiraju na velikom broju poena, brzom ritmu i mi to moramo da sprečimo. Imaćemo sve igrače na raspolaganju, što me raduje – zaključio je Gašić.

Zbog Tumbasa svi na stadion

Osim trenera Duška Vujoševića konferenciji nije prisustvovao nijedan igrač Partizana. Ovaka potez obrazložen je proslavom rođendana navijača Miše Tumbasa, zbog čega su svi igrači odmah posle treninga otišli na nekadašnji „JNA“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari