Fudbaleri Partizana ove sezone su već u kvalifikacijama završili odiseju van granica Srbije, ostavši prvo bez (nerealnog) plasmana u Ligu šampiona, a onda i bez (nezasluženog) mesta u Ligi Evrope, ali će do kraja godine ipak odigrati još jedan međunarodni meč. I to sa Udinezeom.


Po ideji i želji italijanskog kluba, čija je delegacija prvo zakucala na vrata Crvene zvezde, ali kako niko iz razjedinjene uprave večitog rivala crveno-belih nije imao ko da ih otvori ponuda je završila na stolu šestostrukog uzastopnog srpskog šampiona, koji je pre tri godine istom prigodom gostovao u Udinama. Tadašnji duel završen je pobedom ekipe crno-belih sa Apenina, a počasni gol za Beograđane bio je delo špica Gabrijela Kordove Klea (2:1). Ovog puta mesto dešavanja biće stadion Partizana, čiji dres Brazilac odavno ne nosi, a (verovatno) 16. novembra neće ni brojni reprezentativci naših i stranih selekcija, s obzirom na to da će utakmica biti upriličena u vreme prvenstvene pauze, zbog obaveza nacionalnih timova.

Osim što će ugostiti trenutno osmoplasirani tim Serije A, našeg internacionalca Dušana Baste, klub iz Humske imaće priliku i da fino zaradi, jer će veći ili čak ceo prihod od prodaje karata i TV prava završiti na računu Partizana. Što bi trebalo da zapuši makar neke rupe u brojnim dugovanjima opterećenoj kasi crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari