Ugašen požar u fabrici za preradu mesa Mikojan u Moskvi 1Foto: prinscreen / TW

Plamen na krovu fabrike za preradu mesa Mikojan na jugoistoku Moskve ugašen je u večeras, rekao je Andrej Rumjancev, vršilac dužnosti šefa moskovskog odeljenja ruskog ministarstva za vanredne situacije, prenosi agencija Tass.

 

„Požar na krovu je ugašen. Vatrogasne ekipe trenutno pregledavaju četvrti i peti sprat zgrade u potrazi za preostalim žarištima požara“, rekao je on.

Požar je ugašen u 22:59 po moskovskom vremenu, dok je otvorena vatra ugašena u 23:04 po moskovskom vremenu. Nešto pre ponoći po moskovskom vremenu, moskovsko odeljenje ruskog ministarstva za vanredne situacije saopštilo je da je požar u potpunosti ugašen.

Uzrok požara trenutno nije poznat, ali, prema rečima Rumjanceva, mesto paljenja se nalazilo na najvišem spratu petospratnice.

Vatra je izbila na petom spratu i kroz ventilacione sisteme se proširila na krov“, rekao je on. „Uzrok požara se utvrđuje, ukupne površine oko 300 kvadratnih metara.

Prvi izveštaji o dimu i vatri koji se dižu iz industrijskog skladišta na teritoriji fabrike stigli su u petak oko 21:16 po moskovskom vremenu. Desetak zaposlenih je evakuisano iz zgrade, nema prijavljenih žrtava. Požar je rangiran kao požar druge kategorije na skali od pet, rekli su za TASS izvori za hitne slučajeve. U gašenju požara učestvovalo je više od 100 vatrogasaca i 30 vozila.

U trenutku incidenta u zgradi nije bilo skladištenih opasnih materija.

Fabrika za preradu mesa Mikoian osnovana je 1798. godine, a od 1998. godine je deo korporacije Eksima, zvaničnog dobavljača prehrambenih proizvoda za rusku prestonicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari