Uginula slonica Tvigi u beogradskom Zoološkom vrtu

Ostavite komentar


  1. 33 године бесмисленог робијања и паћења животиње.

  2. gledajmo na ovo i sa druge strane
    58 godina robije,doživotne,ograđen život,za zabavu,ZOO vrtovi su prevaziđena zabava,nehumana
    sve to treba raspustiti i zatvoriti,a mesto jadne slonice očekujem Veeliki bilbord sa njezinom slikom,ograđen

  3. Onima kojima su zoološki vrtovi zatvori za životinje bi bolje bilo da prestanu sami da se razmnožavaju, tako će životinje imati više prostora za život. Zoo vrtovi su nužno zlo jer rastom ljudske populacije smanjuje se stanište za ostale vrste. 96% posto mase svih sisara otpada na čoveka i pripitomljene životinje. Samo 4% posto su divlje životinje od plavog kita do miša. Mnoge vrste danas samo postoje u zoo vrtovima, pošto ih je ljudska gramzivost i sebičnost istrebila iz divljine.

  4. Oslobodila se bedne egzistencije. Naš zoološki vrt bi trebalo zatvoriti. Nikome nije prijatno da gledaju životinje u takvim uslovima. Trebalo bi ih pokloniti onima koji znaju sa životinjama.

  5. Veoma mi je zao. Bilo mi je zao i kad sam videla u kojim nehumanim uslovima je zivela.Nas zooloski vrt treba zatvoriti.Zivotinje pokloniti vrtovima gde zaista sve zivotinje imaju uslove nalik prirodnim.Ovo ovde je zatvor ili muciliste za zivotinje.Svaka cast zaposlenima i volonterima,oni pruzaju svu svoju ljubav stanovnicima vrta,i u onakvim uslovima se maksimalno trude oko njih.Ali to nije dovoljno za dobar zivot.

  6. Ja licno smatram da bi trebalo toj plemenitoj životinji napraviti jedan spomenik u zoo vrtu.Za svih onih 58 godina ko zna sta je sve prezivela,a i zasluzila ga je.

  7. I opet ce inspekcija za javnost da kaze kako je sve uredu bilo i da je zivela i u vise nego dobrim uslovima… Pre par meseci samo sam citala u novinama da je imala neko oboljenje na nogama i da se vec jedva kretala. Da mnoge zivotinje zive u zoo vrtu kako ne treba i ne tako kako im priroda nalaze. Ne znam sta da kazem, vidim po drustvenim mrezama se radnici zoo vrta bune i cak i prete i govore da su te zivotinje bile cuvane u odlicnim uslovima. Slon zivi u divljini 70 godina a Tvigi je otisla sa 58… Smatram da svakoj zivotinji treba stvoriti makar priblizne uslove koje odredjenoj vrsti odgovaraju. A ne da zivotinja kojoj je prirodno staniste suma zivi na betonu ili plocicama. Ne osudjujem nikoga ali kazem da te zivotinje nemaju adekvatne uslove za zivot. I zao mi ih je sto se muce, jeste lepo videti slona ili tigra ili pandu ali uslovi su kljucna stvar za opstanak bilo koje vrste zivotinje…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.