United Media preuzela list Danas

Ostavite komentar


  1. Zbogom jedinom listu koji je odolevao pritiscima koliko je mogao. Sada je istom podlegao…

    1. Kakvim pritiscima je podlegao??? Pritisci dolaze sa strane vlasti, a N1 i Nova S su jedini mediji koji nisu u kandzama vlasti. Nije ih kupio Zezelj vec United Media.

      1. To što su mediji opozicioni ne znači i da su slobodni i da se bore za javni interes,zar je to tako teško shvatiti?

        1. Danas nije opozicioni. U Danasu piše onako kako jeste. Ja na primer živim u Srbiji o kojoj piše Danas, a ne u Srbiji o kojoj govori vlast. Zdrav razum mi to govori, ništa opozicija. U Danasu se mogu pročitati kolumne ili demanti koji su protiv Danasa, koji napadaju Danas. To što redakcija Danasa zove i predstavnike vlasti da daju intervjue a oni kao po komandi odbijaju, nije krivica Danasa, nego do vlasti što je celo društvo podelila na njih i one koji su protiv njih. Ukoliko ovom promenom vlasništva tu svoju autentičnost i žargonski rečeno „lajavost“ Danas izgubi, svakako ga neću više čitati i pratiti.

    2. Jeste, prijatelju, novine odn. firme se kupuju ko kilo krompira.
      Dodjes na pijacu, tresnes parice i odes kuci sa krompirom.
      Danas su iste novine i pre i u periodu u kome su trajali pregovori ili koliko su se cekale razne dozvole…
      Kakvi, bre, pritisci?
      Zna se ko u ovoj zemlji vrsi pritiske.

      1. Zadovoljna ,zbog izvrsnih novinara DANAS-a i zaposlenih da nastave sa radom jer nisu samo informativa već i prosvetiteljstvo ovoga doba u ovoj državi.Srećno svima!

      2. Ovi koji oplakuju Danas, očigledno ne znaju u kakvim finansijskim problemima se list nalazio. Sa cenom od 50 din. bio je najskuplji dnevnik, a izlazio je i na 20 strana, jedva! Politika tri puta više strana. veći format, 45 din. država je finansira i jedva ima tiraž od 30-tak hiljada primeraka… Opstaju tabloidi, pomagani od Vučića i velikih firmi, koje moraju da objavljuju skupe oglase…a a najjevtiniji su i po naredjenju vlasti na kioscima su na najvidljivijim mestima, dok prodavci, po naredjenju gazda, kriju Danas!
        Alternativa je bilo gašenje, što je Vučić žarko želeo… Novi vlasnik je samo finansijer i siguran sam da može samo da doprinese još žešćoj kritici mafije na vlasti, a nikako da otupi oštricu Danasa… Jer to bi list definitivno sahranilo!
        Gospodo, lično imam dosta profesionalnih zamerki Redakciji (informativnost, neodgovarajući i neatraktivni naslovi, pravopisne greške, cenzura korektnih i pristojnih komentara, itd.) uveren sam da će novinari nastaviti svoju borbu za istinu, protiv najvećeg zla koje je zadesilo Srbiju u celoj njenoj istoriji!

  2. Nazalost od danas vise nemamo nijedan nezavisni medij u Srbiji.

    Ostatak medija pise po nalogu SNSa a od sad je Danas ulaskom u ovu grupu na ovoj drugoj strani gde ce takodje biti pisano na odredjeni nacin, imajuci u vidu odredjene interese.

    Zbogom nezavisnom izvestavanju.

  3. Nešto mi Basara pade na pamet a i Petrović onako usput, nešto beše, „bez da ja znam“…

  4. I Brkić je to predvideo .Da li će Igor Žeželj da kupi SBB i Danas .(u budućnosti)

    1. Другачије није реално ни да се опстане.

  5. Nadam se da ćete ubuduće lakše poslovati. Drago mi je da se vidi zelena grana!

  6. Osnivači Danasa su se borili za nezavisnost svog lista sve do svoje smrti. Sada nastupa nova era u razvoju Danasa. Nadam se da Danas neće proći kao Blic!

  7. Živim s Danasom, iz dana u dan, više od 20 godina. Znam bar toliko da u ovim okolnostima list nije mogao da preživi bez dodatnih ulaganja.
    Slobodne novine koštaju, dame i gospodo.
    Zašto nije uložio nevladin sektor?
    Zašto nije uložila demokratska opozicija, ako je ima.
    Da imam, ja bih uložio.
    Ne znam ko je novi vlasnik Danasa, ali verujem da preostali vlasnici/osnivaci nisu prodali list nekom ko će da od njega pravi Alo ili Telegraf.
    Pozdrav prijateljima,

    Mihal Ramač

  8. Hvala!!! Spokojno ocekujem sledeci dan sa DANASOM, uvek sa DANASOM!

  9. da li se iko od vas pita kako se finansira jedan medij/novine? jeste li dali koji dinar za Danas? preuzimanje od strane UM je bio jedan izlaz, dok sa druge strane imamo žeželjovsko telekomsku imperiju koja se finansira NAŠIM novcem. ne sumnjam da će Draža&Co nastaviti u istom stilu da nas informišu. srećno!

    1. Bravo! Verujem vam i zelim da zajedno pobedimo ovo zlo.Pozdrav dragim ljudima iz DANASA!

    1. Zato Gospodine sto novinari Danasa vise nisu imali ni hleba.
      Jeste li kad otisli u njihove prostorije?
      Ja jesam, tuznim povodom, nosila sam objavu o smrti drage osobe i bila tuzna i pretuzna. Po izlasku iz prostorija Danasa rasplakala sam se kao kiša, zbog uslova u kojima sam zatekla te divne, hrabre ljude.
      Uverena sam da ce nastaviti i dalje da pisu istinu. Zelim im uspeh.

  10. United medija je vlasnik i Gradnd produkcije!? Ujee, meni i previse, moracu da prestanem da pratim bas sve medije iz Srbije.

  11. Verujem da su razlozi finansijske prirode i zanima me buduća uređivačka politika DANAS-a, da ne ispadne kako se ‘krajnosti dodiruju’, pa da dobijemo N1 u štampanoj formi – nemam ništa protiv N1, ali DANAS je do sada bio autonoman, pa bi bilo dobro da tako i ostane, mada mislim da to nije moguće. U svakom slučaju, čestitam na ovom potezu, da bar ljudi koji stvaraju DANAS imaju redovne plate za ono što rade najbolje što se u datim okolnostima može.

  12. To što je Basara govorio a Draža demantovao ne služi na čast Danasu. A da li je ovo dobar potez vreme ce pokazati. Privremeno dà, ali…

    1. Pa pročitajte opet Dražin text, videćete da je napisao da ima zainteresovanih za Danas, ali u njihovoj vlasnickoj strukturi nema ni Đ od Đilasa, osim ako ne verujete režimskim žutrama da Đilasa tamo ima. Dakle, napisana je istina. Samo treba pažljivo čitati. Đilas inače nema nikakve veze sa Junajted grupom osim ako se informišete preko Vučićevih propagandnih glasila

  13. Pitanje Danas dnevne štampane novine – Najvažnije da se novinari slažu sa tom odlukom, da ih neko preuzima, da li dobijaju neke benefite, veće plate i slobodu izveštavanja. A ne samo mi smo vas preuzeli, a posle igrajte po našim pravilima. Danas su dragulj novine.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.