Uz SNS samo 7,7 posto visokoobrazovanih

Istraživanje BIRODI-ja o tome ko glasa za Aleksandra Vučića

Ostavite komentar


      1. Veoma sam razočaran povodom odsustva bilo kakve reakcije sa vaše strane povodom pisanja nekih medija (mislim pre svega na FN Tragac) o ovom istrazivanju. Ako nista, mogli ste barem da ispravite nelogicnosti i nedoslednosti u vasem tekstu. Sa kojim pravom vi onda pozivate na solidarnost, na objektivnost, na profesionalizam? I kako se vas portal razlikuje od portala ostalih tabloida? Drzi vodu dok majstori odu. Izgubili ste poverenje jednog vernog citaoca.

  1. Evo moj deda bi 196 cm, oko 85 kg, 45 godina, plave oci, plavu kosu, penziju od 3000 eura, trecina ide meni za dzeparac. Nesto kao Bred Pit, ali za glavu visi. Moze?

    1. 3000 evra je negde realna maksimalna penzija a 1000 evra bi trebala da je prosecna. Plate sedamdesetih i osamdesetih godina su bile izuzetne a danasnji penzioneri su izdvajali od svojih visokih plata, koje su u proseku bile preko 1000 maraka (moj je otac imao 3000 maraka a bilo je i mnogo vecih plata). Sa ukamacivanjem na dvadeset i trideset godina, penzije bi trebale biti znatno vise i ne bi smele biti u korelaciji sa trenutnim platama. No, rezim je penzije krao.

  2. Nije važno šta se kaže već ko kaže, Po ovim podacima više od polovine stanovnika Srbije je nepismeno? Sram vas bilo…

    1. Nije „nepismeno“ nego „polupismeno“ !! I polurazumno takodje !!

    2. Zasto polovina, za Vucica je glasalo oko 23% birackog tela, sto je oko 15% ukupnog stanovnistva. U Srbiji je oko 10% neoismeno i oko 20% funkcionalno nepismeno. Dakle, da, rezultati se slazu.

    3. To je potpuno tačno, a možda i veći broj. Danas se pismenim ne smatra onaj koji samo zna da piše. Da je manje botovanja, a više obrazovanja, to bi već verovatno znali.

  3. Tačno je neobrazovani i stariji sa penzijom manjom od 25 hiljada dinara, ako ne računamo one koji koji su preko članarine u SNS našli posao, pa sada redovno botuju.

  4. Naslov je pokazatelj stanja u našem novinarstvu. A to je da je ostrašćeno, priučeno i neobrazovano. Ne ulazeći u procenu validnosti istraživanja, koje mi se čini prilično amaterski izvedenim, naslov sugeriše da od ukupnog broja visokoobrazovanih, samo njih 7.7% glasa za SNS. U stvarnosti, po rezultatima ankete od ukupnog broja onih koji su se izjasnili za SNS, njih 7.7% su visokoobrazovani.

  5. Još jedan od bezbroj razloga da čovek gubi pravo glasa s odlaskom u penziju. Kako nije sposoban da rasuđuje s manje od 18, nije sposoban ni s više od 65.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.