Za sutra je zakazan nastavak razgovora ministra pravde Nikole Selakovića i ministra finansija Lazara Krstića sa predstavnicima Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda o prevazilaženju problema koji su doveli do obustave rada advokata.

Predsednik Disciplinskog suda Advokatske komore Beograda Dragan Palibrk izjavio je da advokati očekuju da nakon ovog sastanka počne rešavanje problema.

„Mi ćemo imati razumevanja i za potrebno vreme, znamo da problem ne može da se reši preko noći, ali je bitno da ga ne stavljamo pod tepih, već da razgovorom, polako radimo na rešavanju“, rekao je Palibrk.

Inače, Advokatska komora Srbije preporučila je advokatima da prekinu štrajk, ali beogradski advokati se toga nisu pridržavali, te obustava rada u glavnom gradu i dalje traje.

Advokati su štrajk otpočeli 25. juna nezadovoljni povećanjem paušalnog poreza. Od tada nije bilo moguće održavanja suđenja, a jedini izuzetak bili su predmeti u kojima je rok za izjavljivanje pravnog leka isticao u toku trajanja obustave rada.

Ocena ustavnosti

Advokatska komora Beograda pravdu će potražiti i pred Ustavnim sudom, gde je zatražila ocenu ustavnosti uredbe koja se odnosi na paušalno oporezivanje, a kojom su obuhvaćeni i advokati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari