Opština Novi Bečej izdvojila je više sredstava za pomoć roditeljima novorođenih beba i proširila listu za studentske stipendije. Jednokratna pomoć roditeljima koja je do sada iznosila 10.000 dinara, povećana je na 15.000 dinara. Druga odluka vezana za studente ove opštine tiče se proširivanja liste studenata koji su aplicirali za stipendiju koju dodeljuje opština Novi Bečej, ispunjavaju uslove, ali nisu ušli u propisanu kvotu.


– Druga odluka koju smo doneli je ona koju su naši mladi đaci, odnosno studenti očekivali, a to je da povećamo broj stipendija, odnosno da stipendije dodelimo. Do sada su stipendije iznosile 6.000 dinara u prošloj godini, u ovoj godini smo ih povećali na 7.000 dinara. Do sada je 50 naših studenata dobilo te stipendije, a troje studenata ispunjava uslove. Opštinsko veće je donelo odluku da i ta tri studenta koja su ispod crte dobiju u punom iznosu stipendiju. Mislim da će naši građani biti zadovoljni ovim odlukama – ocenjuje Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej.

U opštini Novi Bečej na snazi je i odluka po kojoj se novorođenim bebama dodeljuju poklon-paketi, tako da gradski čelnici lično obilaze novorođene sugrađane i njihove roditelje i uručuju im poklone kupljene sredstvima iz gradskog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari