VJT formiralo predmet o radu jedne streljane a povodom masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" 1Pištoljska streljana Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu formiralo je poseban predmet u cilju utvrđivanja svih okolnosti o radu jedne streljene i streljačkog kluba a povodom masovnog ubistva u školi „Vladislav Ribnikar“.

VJT je dalo nalog policiji da prikupi obaveštenja i utvrdi da li su nekim internim aktom propisani ili zabranjeni uslovi korićšćenja njihovih usluga i da li je dozvoljen ili zabranjen pristup maloletnim licima, deci i drugo, rečeno je danas agenciji Beta u VJT.

„Posebno je zatraženo da se utvrdi da li je Vladimir K. jedan od korisnika tih streljačkih klubova, da li on i njegov (maloletni) sin obučeni za rukovanje vatrenim oružjem, da li je Vladimir K. donosi svoje vatreno oružje za gađanje i koje, kao i da li je njegov sin koristio to oružje u streljani“, dodali su u VJT.

Po navodima iz VJT, potrebno je utvrditi i „koliko su puta Vladimir K. i njegov sin koristili usluge streljane, te da li je dečak bio sam ili u pratnji roditelja“.

Potrebno je utvrditi, po navodima VJT, „da li su se oni bavili streljačkim sportom, te da li su imali obavezu dostavljanja lekarskog uverenja za koriščenje usluge streljane rekreativno ili u vidu sporta“.

„Proverava se i koja je zdravstvena ustanova izdala Vladimiru K. uverenje o zdrvsvenoj sposobnosti za nabavljanje i držanje oružja, da li postoji obaveza za obnavljanje tog odobrenja…“, kazali su u VJT.

Maloletni K.K. je, 3. maja, hicima iz vatrenog oružja u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio deset osoba a više njih ranio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari