Da li u crkvi moraju da se nose marame i suknje do poda: Vladika Grigorije objasnio šta se smatra prihvatljivim

Ostavite komentar


  1. Imam preko šezdeset godina. Još kao dete sam odlazila sa roditeljima u crkvu, ali nikada, bukvalno, nije bilo toga da žene nose marame, te duge suknje. Na službi smo zajedno bili svi, nije bilo levo tate, desno mame.
    U poslednjim godinama se sve poremetilo, marame, klanjanje do poda, o sveštenstvu ne bih sada, tako da i dalje verujem, ali me je crkva, sveštenstvo, ne svi, jednostano odbila od sebe.
    Vladika Grigorije je za mene jedini i najbolji predstavnik crkve i vere.

  2. Hvala Bogu da se Vladika oglasio i dao pravi odgovor.
    Ja nemam 60 godina kao Beba, imam 40 i zivim u jednom sumadijskom gradu. Podrzavam Bebin odgovor. U crkvu sam isla redovno sa ocem i majkom, skolom za Svetog Savu, sa babom i dedom na razne crkvene praznike, na izlete i ekskurzije u manastire, ali zaista nikada nigde nije bilo ovog sto sada ima: ili su se zene zabradile pa te gledaju sa gnusanjem ako se nisi umotala kao mumija od glave do pete ili su presminkane sa kratkim suknjama i dekolteima pa ih bas briga, ulaze i izlaze kao iz nocnog kluba. Ono klanjanje do poda ne videh bukvalno nikada i nigde. Da ne spominjem da su sada „u trendu“ neke crkvene heklane ili pletene kapice i prekrstiti se cak i samo kada negde vidis crkvu. Ako ne radis tako, nisi vernik.
    Bog je u dusi. Bog je dusa.
    Hvala i ziv bio, Vladika Georgije.

  3. E moj vladika ne verujem da bi se sa tobom slozila vecina episkopa SPC ali svaka cast na komentaru.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.