Vladika Grigorije poziva na ljubav i solidarnost (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Sudeći po viralnom snimku sa društvenih mreža u Novom Sadu se ne odriču odlazaka ne liturgiju. Pričešćuju se redom istom kašičicom. Da li to znači da će se oni koji su se pričestili odreći korišćenja respiratora ukoliko se zaraze jer su hristoimuni? Naravno da neće, masovno razmenjivanje sluzi nema veze sa zarazom jer Bog čuva Srbe, ako se pak zaraze onda su za to krivi jer su na neki način zgrešili ili su ih zarazili neki cijavatikansorošpederi, to što će zauzeti respirator nekom drugom nije bitno. Tako da ostane zapamćeno vo vjeki vjekov da je SPC širila zarazu među sopstvenim vernicima umesto da je pomogla svojim nezasluženim ugledom koji ima u ovom u mozak razvaljenom narodu doprinoseći u borbi protiv pandemije. To je Novi Sad danas, kulturološki zaostaliji od Sremskih Karlovaca pre dvesta godina kada je Mitropolit Stratimirović otvarao bolnice i bio pokrovitelj prve vakcinacije, prestonica kulture Evrope.

    1. Ovaj lik da radi za zapadne „službe“* Ne, naravno. Da li bi to želeo? Voleo bih da ga to neko upita, stvarno bi me zanimalo šta bi odgovorio.

      1. Alo brate, ti bi bio apsolutno u pravu kada bi se ljudi pričešćivali mlekom. Međutim, u pitanju je vino. Nema opasno!

    2. Da li ovaj lik radi za zapadne „službe“? Ne, naravno. Da li bi to voleo? Voleo bih da ga to neko upta. Jasno je šta bi odgovorio. Ali bi, izvinjavam se, stvarno bilo zabavno kako bi odgovorio…

    3. Evo, baš čitam u Austriji o tome, a koliko sam na brzinu pogledao i priličan broj medija po Evropi je objavio sliku i tekst iz Novog Sada.

    4. Ne pada mi napamet da čitam šta ovaj pop piše, sa vama se (kasno?) slažem, ali koristim priliku s obzirom da je pop tema da se zapitam. Da li je moguće da se država toliko plaši crkve da popa iz Novog Sada koji namerno širi zarazu, nisu smeli da uhapse. Kakav autoritet crkve, za nih država ne postoji!

    5. Hvala Bogu, ja se baš pitao iz kog to procenta nesrećno izvukosmo baš ovakvog predsednika kad ono čitajući tvoj post razmišljam da smo još i dobro prošli.

    6. Ni ovo pričešce u Novom Sadu ne priznajemo, jer na njemu nije bio Vučic.
      Tek kad se AV pojavi na ovakvom obredu, s maskom ili bez nje, tek tada cemo govoriti ko siri koronu ili nesiri.
      Do tada ostajemo pri vekovnom stavu da SPC širi samo ljubav medjz ljudima i mir boziji. Amin.

    7. Naravno da su „hristoimuni“. Hrišćani nikada nisu imali dodirne tačke sa Hristom. Sijuksi su mnogo veći hrišćani od takozvanih hrišćana. Oduvek su sve hrišćanske crkve sveta najvernije služile rogonju.

  2. Gram akcije , vise vredi nego tona beseda…!! Rece jedan katolik…valjda Goethe..?

    1. Kada vladika bude deo svog bogatstva dao u svrhu borbe protiv virusa
      /kao i mnogi drugi koji poseduju enormno bogatstvo steceno od stada/
      bice mnogo vise postovan-i.Ne procitah nigde da se neko od njih latio
      novcanika.

  3. Šta ovaj pop traži u svetovnom životu, neka savetuje svoje STADO na nedeljnim liturgijama.

    1. Draga braco u Hristu nama ni svetu nece biti spasa bez popa i svetog pricesca i verujem i moiim se dragom Bogu da vas urazumi.Verovali vi to ili ne

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.