VSS: Zašto Vojni sindikat Srbije nije pozvan na sastanak u Topčideru? 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je da njegovi predstavnici nisu bili pozvani na sastanak vojnog i državnog vrha u kasarni u Topčideru, na kome su analizirane operativne sposobnosti vojske, iako je jedini zvanični zakonski zastupnik svih zaposlenih u odbrani. U saopštenju VSS navodi da je u isto vreme tom sastanku prisustvovao „civil Milorad Stupar, vojni veteran i nekad general-major Vojske Jugoslavije“.

„Ovom prilikom javno pitamo ministra odbrane po kom osnovu i u kom svojstvu je gospodin Stupar prisustvovao analizi operativnih sposobnosti Vojske Srbije, a na taj važan sastanak, na kojem je, između ostalog, bilo i reči o stanju ljudskih resursa i drugim bitnim pitanjima od značaja za položaj profesionalnih pripadnika vojske, nisu pozvani predstavnici reprezentativnog sindikata“, navodi se u saopštenju.

VSS dodaje da ministar odbrane, kao predstavnik poslodavca zaposlenima u vojsci, „ima zakonsku obavezu da sarađuje i vodi socijalni dijalog sa predstavnicima onih kojima je poslodavac“.

„Zato ovom prilikom javno pitamo, zašto se zaposleni u vojsci i njihovi zvanični zakonski predstavnici ovako otvoreno diskriminišu i zašto se ministar Vučević, nijednom od oktobra 2022. godine, od kada je stupio na ministarsku dužnost nije sastao sa reprezentativnim sindikatom koji mu je to više puta tražio“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari