Vranju podrška državnog Ministarstva obrazovanja za "Centar izvrsnosti" 1Ministar Ružić sa Gradonačelnikom Vranja. Foto:Grad Vranje

„Vranje će dobiti podršku našeg ministarstva za otvaranje „Centra izvrnosti“ u kome će šansu dobiti talentovani mladi ljudi iz ovog grada u oblasti fizike, matematike, hemije i astronomije“, rekao je danas u Vranju ministar obrazovanja Branko Ružić, koji se sreo sa predstavnicima lokalne samouprave.

-U izradi je projektno tehnička dokumentacija za objekat namenjen našim najtalentovanijim sugrađanima koji će u svojoj matičnoj sredini moći da se usavrašavaju pre svega u prirodnim naukama – rekao je tokom susreta sa ministrom Ružićem, gradonačelnik Slobodan Milenković.

Za Ružića je jako dragoceno bilo to „što pojedine škole u Vranju rade po sistemu dualnog obrazovanja“, te je u skladu sa time najavio da će ministarstvo na čijem je on čelu formirati, kako je rekao, „Kancelariju za dualno obrazovanje Vlade Srbije“.

Na teritoriji Grada vranja funkcioniše 21 škola za osnovno i srednje obrazovanje, Pedagoški fakultet i Visoka strukovna škola, dok u predšklskim ustanova kojih je u ovom gradu devet  boravi blizu dve ipo hiljade dece.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari