Vratila se zima: Cela Srbija od jutros pod snegom 1Foto: Danas/Kristina Bondžulić

Sinoć je na Zlatiboru jaka kiša prerasla u snežnu mećavu a od jutros sneg pada u gotovo celoj Srbiji, mećava je i na Kopaoniku, a u nekim delovima Beograda palo je i do 20 centimetara snega.

Najintenzivnije padavine očekuju se ujutru i pre podne – u nižim predelima jugozapadne, zapadne i centralne Srbije stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, a na planinama i do 50 cm novog snega uz stvaranje snežnih nanosa usled jakog severozapadnog vetra, objavio je RHMZ.

Vratila se zima: Cela Srbija od jutros pod snegom 2
Foto: Danas/ Jovana Stanković

U ostalim krajevima manji snežni pokrivač. Padavine će posle podne oslabiti, ali se potpuni prestanak snega očekuje tek u sredu.

Vratila se zima: Cela Srbija od jutros pod snegom 3
Foto: Danas/Jovana Stanković

Kako najavljuje RHMZ u Beogradu ujutru i pre podne biće intenzivnije snežne padavine uz stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 10 do 20 cm u gradu, a na Avali, Kosmaju i u šumadijskom delu periferije i do 30 cm.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Posle podne slablјenje snega, a potpuni prestanak padavina i u Beogradu se očekuje u sredu tokom dana.

Sneg stvara i poteškoće u saobraćaju oko 5 sati i 30 minuta autobus „Janjušević prevoza” koji je iz Kragujevca prevozio radnike u Raču sleteo je sa puta. Prema prvim informacijama lakše je povređeno petnaestak putnika.

Vratila se zima: Cela Srbija od jutros pod snegom 4
Foto: Privatna arhiva

Na autoputu Miloš Veliki na kolovozu ima snega visine jedan do tri centimetra pa je na snazi ograničenje brzine, a na autoputu Beograd – Niš – Dimitrovgrad zbog magle i snega saobraćaj je usporen posebno na bealjičkom i mokroluškom brdu i na prevoju „mečka“ kod Ražnja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja na putničkim terminalima, dok kamioni čekaju na izlaz iz zemlje na Horgošu i Kelebiji pet sati, na Batrovcima četiri sata, na Bezdanu i Šidu tri sata, na Bogojevu dva sata, a na Gradini, i Bačkoj Palanki oko sat vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari