RHMZ saopštio kada će prestati da pada kiša u Srbiji, najavio i sneg 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Republički hidrometeorološki zavod Srbije naveo je na svom sajtu kada će prestati da pada obilna kiša koja je pogodila veliki deo Srbije.

Kako navode, u naredna tri časa na jugu Vojvodine, u Beogradu, zapadnoj i centralnoj Srbiji padaće kiša umerenog, lokalno i jakog intenziteta sa tendencijom premeštanja dalje na jug i jugoistok Srbije.

Na severu Vojvodine razvedriće se već pre podne, a u ostalim krajevima prestanak padavina i razvedravanje uslediće posle podne i uveče.

Za vikend će u pojedinim delovima Srbije pasti kiša i sneg

Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u četvrtak, u petak sledi novo zahlađenje i kiša.

U prvom delu dana će, kako RHMZ najavljuje, u košavskom području i na planinama duvati jak južni vetar, a krajem dana i u toku noći osetniji pad temperature, vetar u skretanju na severozapadni, u Vojvodini i sa udarima olujne jačine (preko 17 m/s).

Na planinama će početi da pada sneg, a usled pada temperature, u subotu uslova za sneg biće i u brdskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača.

I dalje će duvati jak i olujni severozapadni vetar, naročito na planinama, u Vojvodini i istočnoj Srbiji.

Subota će biti najhladniji dan u sedmici, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od pet do osam stepeni Celzijusa.

U nedelju sledi prestanak padavina, ali i dalje će biti hladno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari