Vučić čestitao Dan policije: Devojke su barabar sa momcima 1Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje manifestaciji povodom Dana MUP-a i Dana policije, zajedno sa resornim ministrom Bratislavom Gašićem. On se pozdravio sa pripadnicima policije, čestitao im praznik i porazgovarao sa njima o stanju u policiji, ispred Palate Srbije. Manifestacija je počela intonacijom državne himne, nakon čega su Vučić i Gašić primili raport.

– Devojke barabar sa momcima. Nije to pitanje ravnopravnosti, imaju mnogo više energije. Srećan rad vam želim svima – rekao je Vučić.

Pripadnici MUP-a su mu pokazali nove pištolje i puške, a Vučić se raspitivao o pištolju, pohvalivši nove čizme pripadnika MUP-a i pitajući koja je razlika između sivih i crnih uniformi.

Razgledao je helikoptere, poručivši pripadnicima MUP-a da se najčešće vozio sa „H145M“ i da će ih nabaviti još.

Predsednik je napomenuo da je važno da ljudi zavole uniformu, i da su mnogi zaboravili koliko je to značajno, bilo da je u pitanju policija, ili vojska.

Vučić je rekao da se samo sa policijom osećamo sigurnije i bezbednije, i da je njihova odgovornost velika.

„Država će nastojati da imate veći standard, kao što smo to činili i prethodnih godina, ove još i više“, poručio je Vučić.

On je istakao da je njihov posao težak i častan i bez obzira što građani imaju ponekad primedbe, njih zovu kad nastanu problemi i vole da ih vide.

U okviru ovog događaja, navodi se u saopštenju, biće predstavljen novi Komandno-operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova i dodeljena priznanja najuspešnijim pripadnicima Ministarstva.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je prethodno položio venac na spomen-obeležje u Ulici omladinskih brigada u Beogradu u znak sećanja na policajce koji su poginuli na zadatku.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije – 4. jun biće obeležen danas nizom manifestacija čiji je cilj da se građanima predstave rezultati i uslovi rada policajaca.

Na Kalemegdanu je planiran taktičko-tehnički zbor s prikazom veština, opreme i vozila, a kako je saopštio MUP, program je prilagođen deci kako bi se u druženju sa policajcima i kroz igru upoznala sa njihovim radom.

U znak sećanja na policajce koji su poginuli na zadatku, u Palati Srbija je položen venac ispred memorijalnog zida.

U Palati Srbija biće predstavljen novi Komandno-operativni centar MUP-a i dodeljena priznanja najuspešnijima, a večeras će biti održana i svečana akademija.

Dan MUP-a i Dan policije ustanovljeni su u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija imala odlučujuću ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme i narednog dana, za vreme turskog bombardovanja Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari