Šta se krije iza najave predsednika Vučića o otvaranju filijala najboljih svetskih univerziteta u Srbiji?

Ostavite komentar


  1. Prvo mora reforma Primary education pa Secondary school i tek onda mozemo da govorimo o fakultetskom obrazovanju.PISA test nam svima govori o tome gde smo.Nisam primetila da se ovi drustvo zabrinulo zbog losih rezultata.

  2. Ti nasi sa BU sto predaju na Harvardu su samouki. Moj drug je govorio da on sam sebi treba da izda diplomu. Meni uvek kad kazu da dugujem nesto Srbiji sto sam dobila besplatno obrazovanje i otisla u inostranstvo moj odgovor je uvek da meni drzava Srbija duguje odstetu za to „obrazovanje“.

  3. Pazi frajera govori o skolama ! nek se okrene oko sebe odnosno svog okruzenja svi imaju DOKTORATE ! , elita brale !!!!

  4. Ko god je otišao preko n studije nije se više vraćao u Srbiju i Vučić želi da to iskoreni

  5. Nije problem u dovođenju stranih univerziteta već u „odvođenju“ Vučića i njegove kamarile sa vlasti.Niko normalan ne bi ovde živeo. Ako ne mora

  6. Krije se samo još jedan njegov promašen potez, koji će dovesti do daljeg uništavanja i urušavanja našeg obrazovnog sistema.
    Vučić prosto nema kapacitet da vodi zemlju putem progresa, on samo zna da zatire i uništava, sve ono u šta se umeša.

  7. Prodao Kosovo. Sad bi da unisti i Beogradski univerzitet. Covek je ljuti neprijatelj nase Srbije. Imajuci u vidu da je sa prostora Austrougarske, podsecana nas na spavace, koji se bude i po zadatku izvrsavaju zadatke u zemlji koja ih je primila. A oni dosli po zadatku. Ovaj prevarant se domogao najvise vlasti i to uspesno sprovodi. Pravi Gorbacov, koji je razbio po zafatku Sovjetski savez. Nek nam je bog u pomoci, ako ga ne maknemo 17.decembra.

  8. Školski sistem u Srbiji bio je bolji čak i u vreme Miloševića i pod sankcijama.
    Ko može samo da se seti prvog skupštinskog saziva . Koliko profesora, akademika među poslanicima.
    A vidite sada dokazivanje doktorata Malog, Brnabićke, Šapića , Jelene Trivan ….
    Onih koji se javno eksponiraju. A gde su Staše ( turbo kružni tok ) , starlete, Rističevići, Palme , Gašići, Vulini ….
    Pa takvi ljudi da budu uzor našoj deci ?!
    To da odlučuje o sudbini naše dece?!
    Ma i u Mongoliju ako treba samo ne ovde !

  9. Svako normalan je protiv dolaska ovih Univerziteta.Dokusuriće pismenost i ovo malo gradjana.Školovaće se samo Šačica prebogatih.BG Univerzitet namerno uništavaju zato su ubacili Bokana i Nedića.Poslednji je trenutak da Studenti ustanu

  10. Padace doktorati. Ali ima da se trguje.
    Bice posle svaki drugi kao onaj mesko u Leskovac. Onaj sto se usavrsavao na oksford, Kembridz….

  11. Evo, došli su i universiteti na prodaju. Još su oni ostali i vazduh.

  12. Magija našeg srpskog sveta: bivši rektor prof. Kovačević kaže da smo kao zemlja propali, da su strane investicije put u propast kao i da postajemo kolonija putem koji promoviše predsednik. E a taj isti Branko Kovačević je višestruki potpisnik podrške Vučiću, uključujući i listu podrške od ove nedelje. Napišite na tu temu rad gosn Kovačeviću, Rezultati i posledice superpozicije dva mišljenja, vaše podrške i vašeg viđenja kuda sve ovo ide.

  13. Imaćemo dualno obrazovanje na franšizama zapadnih univerziteta za prodaju diploma. Sa tim diplomama isturenih odeljenja kolonijalnih univerziteta, deca će moći da brišu prozore na zapadu. Šangajske liste ćemo se sećati sa setom.

  14. Šta on zna o obrazovanju? Cilj mu je da otupi ljude i da ga slepo prate iz nužde, što neće imati ni za ‘leba, pa će morati – a i da spreči stvaranje pametnijih od sebe. Bagra

  15. Jasno je da bi AV rado sklonio SVE profesore BU koji ga ne podržavaju, tako da neće žaliti para (naravno iz novih kredita) da „kupi“ franšize svetskih obrazovnih ustanova, problem je ko će na takvim „fakultetima“ predavati po njihovim programima, ali je jedino sigurno da te diplome NEĆE važiti po svetu već samo kod nas, pa eto nove poslovne elite po JP-ima i ostalim državnim prćijama od preduzeća (dok izdrže trošenje postojećih resursa).

  16. Neverovatna je količina odsustva razumevanja savremenih tokova obrazovanja koja dolazi upravo od najistaknutijih članova srpske akademske zajednice. Upravo ta akademska elita nikada nije pokazivala razumevanje za razvoj privatnih univerziteta u Srbiji, kao što ni sada ne razume potrebu za dovodjenjem velikih inostranih univerziteta.

  17. Nepoimenik bolje da neotvara usta. Sve što izgovori vodi u propast ove zemlje I naroda. Dokle bre vise sve se vidi dokle je obrazovanje došlo svaki drugi član SNS je doktor nauka

  18. A zašto tako, jel naši nastavnici ne valjaju? Uostalom otiće deca sama na najbolje svetske univerzitet a vlast im samo pomaže u tome.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.