Vučić i Kovačevići u istorijskom spektaklu "Preševska dolina"

Ostavite komentar


  1. došlo do etničkih sukoba u kojima je Oslobodilačka vojska za Bujanovac, Preševo i Medveđu (OVPMB), kao recidiv UČK pokrenula mehanizam nasilja. Na terenu je bila vidljiva nespremnost države Srbije da na ovaj ratni izazov odgovori spremno.

  2. Žitelji Preševa, Bujanovca i Medveđe su žitelji Srbije i normalno je da se i sa njima razgovara o rešenju kosovskog pitanja. Ako nismo sposobni da njih integrišemo u naše društvo kako ćemo to uraditi sa dva miliona Albanaca na Kosovu?

  3. Ne zna ni kad ni kako ali na mene je ovaj dijalog već počeo da deluje. Zgadilo mi se i srpstvo i Kosovo.

  4. Odakle podatak o 90% procenata Albanaca kad oni bojkotuju popise stanovništva?

  5. Pre svega Preševskoj ili Lapskoj Dolini ne pripada Medveđa koja je uvek bila srpska sa 99% srpskog stanovništva. Kada su "Trampili" Fadilj Hodža i Petar Stambolić Ibarski Kolašin i Severno Kosovo (100% Srbi) za Bujanovac i Preševo (90-tak posto Albanci) oni su dodali i Medveđu koja je bila u Drugom Svetskom Ratu četnička a iz Medveđe su i vođa zemunskog klana Dušan Spasojević – Šiptar i Milan Luković – Kum. Dakle, Samo bi menjali opštine Preševo i Bujanovac koji se sigurno ne prostiru do Bugarske tj . "pokrivaju celu granicu sa Makedonijom"… Auto Put i Železnička pruga nisu problem jer takav primer imamo na pruzi Beograd – Bar kod stanice Štrpce.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.