Vučić penzionisao generala Đokicu Petrovića

Ostavite komentar


  1. Sa 57 godina u penziju! Pa nije ni cudo sto je PIO bez para! Jos punih 10 godina se moze raditi kao sav normalan svet a ne posle otvaraju privatne firme a primaju 100 % vojnu penziju! To se mora ispraviti u sledecem mandatu novoizabrane vlade jer samo isisava novac iz bidzeta i nepravedno je!

    1. U ostalim armijama u penziju se mote ici nakon 20 godina staza. U ove dane kad ste u papucama,sorcu i majici ima neko ko je u cizmama,uniformi,sa slemom i opremom na sebi. U vojsci radno vreme je 24/7/365 i zato ima mogucnost ranijeg odlaska u penziju. Sto se tice gospodina o kojem komentarisete poceo ke da radi sa 18 godina i radio je do 57 sto ke 39 godina efektivnog staza kad dodate beneficije, ratni staz i ostalo on je zasluzio da bude sa porodicom i da odmori.

    2. „Surovo realan“ је рекао све како треба и све је ТАЧНО.

    3. Dušane, Vi izgleda niste služili vojsku, a ni u penzijsko osiguranje se ne razumete baš. Vojska ima nezavisan sistem penzijsko-invalidskog osiguranja, tzv. SOVO koji nema veze sa PIO fondom. I do pre par godina, fond SOVO je isplaćivao vojne penzije, a od tada to radi PIO. Dakle, SOVO je sad nadlezan samo za aktivna vojna lica. Zasto je to tako, pitajte DS i SNS. I uostalom, ako vam se ne svidja način funkcionisanja MO i VS, onda budite dosledni do kraja pa se nemojte lečiti na VMA. Evo vam vaše gradske bolnice i klinički centri.

    4. Gospodine generale, zelim Vam dobro zdravlje dug zivot i da uzivate sa porodicom!
      Cast mi je i zadovoljstvo bilo poznavati vas i raditi sa vama kao i mnogima koji su vas poznavali i radili savesno, odgovorno i profesionalno sto ste i zahtevali i kako dolikuje vojniku!

  2. Još jedan iz plejade oficira kojima je patriotizam, rad, red i disciplina ispred svega. Ovo je veliki gubitak za vojsku a Đokici nek u zdravlju što duže uživa u penziji

  3. Nek je srećno gospodine Đokica u zdravlju da uživate penziju. Nek vas ne zabrinjavaju loši komentari. Rad, red, disciplina i pravednost su vaše najveće vrline. A umeli ste svojim upornim radom da odvojite žito od kukolja odnosno radnike od neradnika. Veliki čovek i oficir.

    1. Генералска плата баш и није тако велика да би се један од двојице синова Ген. Петровића школовао у САД !? А да не помињем притужбе од стране других официра и војног синдиката . . .

  4. Gospodine Generale, velika cast mi je sto Vas poznajem a jos veca cast sto sam radio sa Vama. Najveca vojnicino (kako ja volim da kazem za Vas) odmarajte sa najmilijima, zasluzili ste! Vrlo dobro!

  5. Sa je neki general ne bi bio Djokica. Obukao se što je dozvoli sprdnju Vulina sa sluemjem vojnog roka.

  6. April 2004 do Avgusta iste godine, bio si komandant kasarne Majevica, tada pukovnik.Ja Aleksandar R vojnik, obozavao si me zbog prezimena i ponasanja, skoro svako jutro sam ti otvarao vrata kasarne i pozdravljao te.Bio sam celu noc na ulasku u kasarnu na kapiji.Sve najbolje legendo, sa zakasnjenjem.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.