Za ulazak u Albaniju, Mađarsku, Sloveniju i Tursku nije potrebna potvrda o vakcinaciji 1Foto: Beta/Uprava carina (arhiva)

Za ulazak u Albaniju, Mađarsku, Sloveniju i Tursku nije potrebna potvrda o vakcinaciji, ali zbog nepogodne epidemijske situacije postoje druge mere ograničenja za ulazak u ugostiteljske objekte i ustanove kulture, piše današnji „Blic“.

Putnici u Albaniju mogu ući uz negativan PCR ili brzi antigenski test ili potvrdu o preležanoj bolesti u poslednjih šest meseci, ali u samoj zemlji na stanju je policijski čas u periodu od 23 do šest časova.

Slovenije ima iste uslove za ulazak u zemlju kao i Albanija, a za ulazak u sve zatvorene prostore obavezni su negativan PCR ili antigenski test ili potvrda o preležanoj bolesti obavezni.

U Mađarsku je moguće ući bez bilo kakvih ograničenja, ali je potvrda o vakcinaciji potrebna za ulazak u zatvorene ugostiteljske objekte, sportsko-rekreativne centre, muzeje i slično.

Da bi ušli u Tursku, putnici moraju imati negativan PCR ili antigenski test, a na ulazu u zemlju svi prolaze medicinsku proveru na simptome virusa korona, kao i nasumično PCR testiranje.

Pre dolaska potrebno je da se putnici prijave posredstvom linka na sajtu turske vlade, nakon čega putnik dobija takozvani HES kod kojim može ući u tržne centre, restorane i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari