Žandarmerija intervenisala protiv migranata na autobuskoj stanici u Vranju 1Autobuska stanica u Vranju Foto: V. Ristić

Intervencijom žandarmerije i policije sinoć je na Autobusoj stanici u Vranju sprečen teži incident u kome su migranti iz Sirije, Avganistana, Irana, nakon verbalnog incidenta pokušali i fizički da se obračunaju sa jednim od vlasnika lokalnog resotrana u ovom delu grada.

Migranti su nakon intrevencije policijskim vozilima poslati u Prihvatni centar u Preševu, a i tokom današnjeg dana novinar Danasa uočio je desetak migranata koji su bezuspešno pokušavali da se ukrcaju u neki od rektkih autobusa koji poslednjih dana iz Vranja voze put Beograda.

Niko od prevoznika iz Vranja, i Niša, nije prihvatio da izda putne karte migrantima koji su nastavili da čekaju na peronima vranjske autobuske stanice.

Nakon hapšenja troje vlasnika ugostiteljskih objekata, amo jedna osoba je na osnovu priznanja krivice, postigla dogov or sa Osnovnim tužilaštvom i pristala da plati kaznu od 150.000 dinara jer je prekršila odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu. 

Za sada je neizvesna sudbina još dvojice vlasnika kafića u Vranju koji su tokom popodneva trebali da budu po istom prekršaju u vreme vanredno stanja saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Od ranog prepodneva u Vranju su zatvorene bašte svih ugostiteljskih resotorana i kafića, a od dvadeset sati prestaje i rad prodavnica, kioska brze hrane, dragstora kao i taksi službe.

Na jugu Srbije do sada nije registrovan ni jedan slučaj virusa Covid-19, a više od tri stotine lica je u kućnoj samoizolaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari