Direkcija javnih radova Crne Gore će kroz kapitalni budžet ove godine realizovati oko milion i po evra u Bijelom Polju, kroz pet planiranih projekata, dogovorili su u utorak gradonačelnik Bijelog Polja Aleksandar Žurić i direktor Direkcije Žarko Živković. Za ovih pet projekata, rečeno je, najbitnije je ove godine uraditi projektnu dokumentaciju, a najveći dio posla biće realizovan u 2012. godini. Takođe, na sastanku je najavljeno i otvaranje Kancelarije Direkcije javnih radova u Bijelom Polju, odakle će biti pokriven sjever Crne Gore.


Kada je u pitanju projektna dokumentacija, radi se na pripremanju uslova za izgradnju dva vrtića, u ulici Lenke Jurišević i ulici Voja Lješnjaka, i jaslica, kao i izgradnji novog školskog objekta OŠ „Dušan Korać“. Što se tiče konkretnih radova u ovoj godini, dogovoreno je da se, kroz Program pomoći koju Direkcija svake godine pruža na realizaciji lokalne infrastrukture, uradi asfaltiranje gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva. Takođe, ove godine će se ući i u projekat sanacije mosta koji spaja grad i naselje Nikoljac, a ove godine će biti završeni i radovi na izgradnji graničnog prelaza prema Srbiji u Dobrakovu. Gradonačelnik Žurić je, nakon sastanka, kazao da ove godine očekuje ostvarenje punog kapaciteta svih planova koje Direkcija ima u Bijelom Polju i izrazio zadovoljstvo otvaranjem Kancelarije Direkcije.

– Radovi na mostu prema Nikoljcu i početak škole „Dušan Korać“ realizovaćemo na jesen, i ono što očekujemu uskoro je početak radova na pozicijama dva vrtića u ulici Lenke Jurišević i ulici Voja Lješnjaka, a ubrzo se očekuje i dovršetak radova na otvaranju graničnog prelaza prema Srbiji u Dobrakovu, prije početka turističke sezone. Što se tiče zaobilaznice oko Bijelog Polja, sa Vladom smo napravili čvrste dogovore da pronađemo model i obilaznicu dovršimo u ovoj godini i da je pustimo u rad na jesen, kazao je Žurić.

Direktor Direkcije za javne radove Crne Gore Žarko Živković je naglasio da će projektna dokumentacija za vrtić u ulici Lenke Jurišević biti gotova za desetak dana, nakon čega slijedi procedura oko dobijanja građevinske dozvole.

– Nakon toga ćemo raspisati tender i ja očekujem da ćemo sredinom ljeta započeti radove na tom projektu. Što se tiče drugog vrtića, projektna dokumentacija će biti završena za 2-3 mjeseca, ali očekujemo da ćemo i ovaj vrtić početi ove, a ako ne onda 2012. godine. Objekat OŠ „Dušan Korać“ će imati preko 5.000 kvadratnih metara, čija će investiciona vrijednost biti preko četiri miliona eura. Za taj projekata smo ponovili konkurs za izbor idejnog rješenja, odnosno izbor glavnog projektanta, ponude su ovih dana otvorene u Direkciji javnih radova i biće zaključen ugovor sa projektantom. U naredna tri mjeseca očekujem da ćemo uspjeti da završimo projektnu dokumentaciju i nakon toga ćemo raspisati tender za izvođača radova i naši su planovi da počnemo sa izgradnjom te škole u ovoj godini, da bismo je završili krajem sljedeće ili najkasnije početkom 2013. godine. Poslove asfaltiranje gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva realizovaćemo kroz javne tendere i očekujem da će to biti završeno u julu. Za nikoljački most Opština je ušla u izradu projektne dokumentacije koja bi trebalo da bude gotova za 40 dana, nakon čega krećemo sa tenderom i radovima, najavio je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari