Zašto predsednik i vlast svakodnevno plaše građane – objašnjava profesor socijalne psihologije na Filozofskom fakultetu

Dragan Popadić objašnjava šta je pozadina scenarija koji svakodnevno servira vlast

Ostavite komentar


  1. Odlično. Konstatacije su tačne mada još i lošije. Nedostaje „recept“ za prevazilaženje postojećeg. A, život prolazi. Dakle, beskorisno.

  2. Opravdani strah od aktuelnih kriznih situacija postoji u celom svetu. Pre svega pandemije i rata u Ukraini, kao i posledica koje one izazivaju. Ako neko pokušava da iskoristi krizne situacije u našoj zemlji zarad političkih poena, onda je to samo opozicija svojim svakodnevnim kritikama i napadima na Predsednika. Predsednik upoznaje narod sa težinom situacije u kojoj se ceo svet nalazi, pa i naša zemlja, ali i svakodnevno radi na tome i bori se da ta kriza u najmanjoj mogućoj meri štetno deluje na nas.

  3. Covek je pametan i treba da bude na vlast. Ko je vama kriv sto ste glupi i govorite samo istinu.

  4. Zašto plaše narod..?
    Zato što je precednik Srbije najuplašenija osoba u državi. Te njegove izjave koje se 10 godina ponavljaju su psihološke zamene sadržaja…

  5. Toliko želeti vlast da si u stanju služiti svim onim stvarima kojima se služi Vučić, po meni, da izvinete, nije normalno. Posebno u zadnje vreme kada beskrupulozno manipuliše strahom. To je neljudski. Ne radi to on radio nas.

  6. Ja se dugo bavim privatnim poslom, više od 30 godina. Upoznao sam mnogo pravnika, retki su pravnici koji znaju matematiku, gotovo da ih nema. Ta profesija ima hendikep sa matematikom, i slabo se razumeju u tehniku, it uređaje i sl. Imam razumevanje da je potrebno davati pozitivne signale privredi ali da pravnik zna matematiku u to ne verujem. Moj savet za sva javna preduzeća, direktor javnog preduzeća mora da dođe iz baze, zaposlio se kao pripravnik u tom JP, pa je postao samostalan, pa je vodio 10 ljudi, pa je vodio 50 ljudi, pa je vodio 100 ljudi (naravno uspešno) i onda postane direktor EPS-e. Tu nema greške, tako treba. Ako neko dođe sa kruške (od ovaca) da vodi veliki sistem to vodi u kanal. Partizani su imalo mnogo grešaka, ali recimo da neko vodi Energoprojekt, tu se nije moglo doći od ovaca. Naravno, nemam ništa ružno da kažem za ljude koji se bave ovcama, metafora. P.S. Ako želimo da zaustaimo propadanje u vladu samo suva struka, moral se podrazumeva, i da oni opet biraju struku u Javna preduzeća, sve drugo vodi u kanal.

  7. Uvek pišem komentar, da je on bolestan čovek, a sa njim i mnogi građani koji mu veruju.

  8. Pazi, molim te: tona uglja 390 evra!! Pa gde to ima, da ga prodaje samo palma, pa bi bio jeftiniji?

  9. Koga plaše? Narod ne. Samo novinari imaju temu za popunjavanje vremena i stranica. Narod je utrnuo. Niti možemo biti siromašniji, ni gladniji, ni tuzniji…sreća pa smo bogati verom i duhom. Ali to nema veze #zdrvima!

  10. Evo nas u Neos Marmarasu, u svakom marketu ima brašna, šećera, suncokretovog ulja (za maslinovo da ne pričam), goriva na pumpama. Meštani opušteni, niko ih ne plaši niti se bilo čega plaše. Žive normalno, kažu sezona malo slabija ali ipak dovoljno.

  11. Neznam ko jos njegove izjave shvata ozbiljno i slusa sta lupeta po televizijama.

  12. Sigurnim korakom marširamo u katastrofu jer ovakav režim. sa bolesnikom koji ga vodi neminovno ide ka provaliji.

  13. Samo “ kompletan idiot“ u njegova baljezganja može da poveruje !

  14. Bitno da smo culi kako mu se baba prezivala nisu mu ni baba ni deda ostavili srbiju u amanet

  15. Imali smo Tadića koji je pričao o holivudu, o krizi kao rešenju a sve je bila laž. AV ne plaši već govori šta će biti ili šta može.biti. Da se ne čudimo posle. I drago mi je što je iskren.

  16. Razlikujte zabrinutost i strah. Zabrinutost vodi pripremi za resenje problema, diskusiji sta je bolji ili losiji izlaz itd. Strah paralizuje. Sirenje straha iz drzavnog vrha olaksava vladanje masama.

  17. Ovaj treba pod hitno za Nobelovu nagradu da se kandiduje!Ali po meni to je Malo priznanje za njega!

  18. Predsednice nismo mi u skoli mi to vidimo svaki dan druge cene i prosli smo devedeseti tu situaciju mozda ce ova biti gora al nemorate da pisete na tabli nismo retardi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.