Prekjuče su kod Olivere Kovačević gostovali Nenad Čanak, Dragan Marković Palma, Vlajko Senić i Nemanja Šarović. Govorilo se o predizbornim obećanjima, a priložena anketa je pokazala da velika većina glasača ne obraća previše pažnje na lepe anticipacije budućnosti ponuđene u kampanji. Ili im se bar čini da ne obraćaju.


Na početku emisije gospođica Kovačević emitovala je poduži prilog o obećanjima davanim 2008, koji direktno ukazuje da retko šta od izrečenog zaista i biva ispunjeno. Sama tematika emisije i ovakav uvod pogodovali su predstavniku radikala, budući da njihova predizborna obećanja već duže vremena nisu stavljana na probu. Očigledno osokoljen povlašćenom pozicijom, Šarović je procvetao, demonstrirajući neočekivano zrelo držanje u javnosti. Jedino je na samom početku određena doza bahatosti i malicioznosti narušavala poželjan utisak izuzetno dobrog raspoloženja i savršene samokontrole. Pored toga, on je inteligentno ukazao na licemernost manjih stranaka, prisutnih u republičkoj vlasti. Ove partije, naime, pokušavaju da se ograde od društveno-štetnih odluka donesenih u međuvremenu, iako su svojom podrškom u Narodnoj skupštini direktno omogućavale njihovu realizaciju.

Senić je, s druge strane, dominirao prvom polovinom emisije, nudeći neočekivano suvisle i promišljene odgovore na napade ostalih gostiju. Nakon jednog zlonamernog komentara Dragana Markovića Palme iznenada je izgubio smirenost. Onda je u nastavku debate pokazivao sasvim drugačije lice, prednjačeći u međusobnim provokacijama, prekidanjima i dobacivanjima. Čini se, zapravo, da nam naši politički prvaci već dugo vremena nisu priredili ovakvo razmetanje u uzajamnom omalovažavanju i netoleranciji. Iz čitave situacije određeni profit je izvukao samo Šarović, došavši u poziciju da se povuče, opusti i uživa u međusobnom ujedanju dojučerašnjih koalicionih partnera.

Autor je konsultant za brendiranje i komunikacije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari