Zaživeo Park novogodišnjih jelki u Kragujevcu 1Foto: Zoran Laki Lazarević

 

U kragujevačkim Šumaricama danas su zasađena prva stabla u novoformiranom Parku novogodišnjih jelki.

Ideju da se popularnim novogodišnjim četinarima produži život posle praznika realizovana je u saradnji Spomen – parka Kragujevački oktobar i JKP Šumadija, a sadnjom jelki sa busenom koje su tokom praznika krasile domove, Šumarice su dobile novi sadržaj – Park novogodišnjih jelki.

Na zelenoj površini nedaleko od Starog vojničkog groblja, građani će od ove godine moći da zasade svoju novogodišnju jelku.

– Kreativna i korisna akcija kragujevačkih preduzeća da se napravi Park novogodišnjih jelki u Šumaricama, ocenio je Predrag Stevović, član Privremneog organa grada koji je danas sa inicijatorima akcije, zasadio prvu jelku.

Stevović je siguran da će ova ideja zaživeti i da će Kragujevčani steći naviku da ovde sačuvaju jelku koja je krasila njihov dom tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

– Sadnja devet stabala jela i smrča je odličan početak akcije stvaranja novog parka. Na ovaj način svi zajedno podižemo svest o značaju svakog stabla i ukazujemo da vraćanjem prirode prirodi čuvamo životnu sredinu i naše okruženje, istakao je on.

Takođe, Stevović se zahvalio predstavnicima gradskih preduzeća na ovoj inicijativi i pozvao sve Kragujevčane da, ukoliko je njihov izbor za praznično ukrašavanje doma prirodna jelka, neka bude jelka sa busenom koja će sadnjom u Parku novogodišnjih jelki „nastaviti da živi”.

Sadnjom novogodišnjih jelki produžava se život četinara i obogaćuje zelena površina jer svaka posađeno stablo doprinosi zdravijoj sredini. Zdravo okruženje i kontinuirano ulaganje iz godine u godinu je ono najbolje što možemo da ostavimo iza sebe, poručuju organizatori akcije u kragujevačkim Šumaricama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari