Medicinska škola u Leskovcu, prema odluci Trgovinskog suda, trebalo bi da namiri Zanatskoj zadruzi Novogradnja dug u iznosu od oko 42,5 miliona dinara, ne računajući kamatu od 4. aprila prošle godine do pravosnažnosti presude. Odluka je nedavno doneta, ali je škola uložila žalbu Višem trgovinskom sudu u Beogradu uz male nade da će spor biti rešen u korist ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Zorica Kastratović, direktorica Medicinske škole, ističe da se bezbroj puta obraćala za pomoćnajodgovornijim u lokalnoj samoupravi i Ministarstvu prosvete, ali od toga nije bilo koristi. U vreme kada je Medicinsku školu pogodila vatrena stihija, 10. maja 2005. godine, stizala su, međutim, obećanja da će sve troškove obnove obezbediti lokalna samouprava i Ministarstvo prosvete što se nije dogodilo. Tako će ponovo, po ko zna koji put, već je izvesno, biti blokiran račun škole i profesori, ali i ostali članovi kolektiva ostaće bez zarada i normalnih uslova za rad.

U letopisu škole, 10. maj 2005. godine, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima izgorela, smatra se najtragičnijim danom. Te godine je nastava organizovana u prostorijama Tehničke škole ,,Rade Metalac’’ i Osnovne škole ,,Petar Tasić’’. Tokom letnjeg raspusta, na starim temeljima sazidana je nova škola, ali je početak školske godine, zbog nesporazuma sa izvođačem radova i lokalnom samoupravom, kasnio nedelju dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari