Zbog pucanja vodovodne cevi učenici škole u Zaječaru morali na onlajn nastavu 1Foto: M. S. / Danas

„Poštovane kolege, u toku državnog praznika desila se velika havarija u školi i nije bezbedno da deca dolaze, zato ćete obavestiti sve naše učenike da će se u ponedeljak držati onlajn nastava“, glasila je poruka direktorke Osnovne škole „Hajduk Veljko“ u Zaječaru upućena kolektivu. Direktorka nije želela da kaže do kakve havarije je došlo, dok je domar zaključao vrata, i nije dozvolio novinarima da uđu u školu. Ipak, odgovor su dali iz nadležnog ministarstva.

Tragom ove informacije, pokušali smo od direktorke OŠ „Hajduk Veljko“ u Zaječaru, Suzane Krstić, da saznamo do kakve je havarije došlo, ali je ona kazala da će nam sve objasniti nakon sastanka sa kolektivom, uz reči „da novinari uvek izvlače njene reči iz konteksta“.

Kada je sastanak završen, pitali smo nastavnike ove škole, do kakve je havarije došlo, ali je većina samo prolazila pored nas i kazala „da ne mogu ništa da kažu, da će to uraditi direktorka koja je ovlašćena za to“.

Oni malo hrabriji kazali su da je došlo do pucanja cevi na vodokotliću, i da se voda izlila pri čemu je došlo do oštećenja u nekim učionicama, ali nisu precizirali o kakvom problemu je reč.

Zbog pucanja vodovodne cevi učenici škole u Zaječaru morali na onlajn nastavu 2
Foto: M. S. / Danas

Domari nam nisu dozvolili ulazak u školu, pravdajući se da im je tako naređeno, a na naše pitanje da li je direktorka to naredila, oni su zaključali vrata, i novinarima nisu dozvolili ulazak.

Ono što smo uspeli da saznamo je da se od utorka učenici ove škole vraćaju u klupu, i da će se nastava odvijati normalno.

Ipak, odgovor je stigao iz Ministarstva prosvete. U odgovoru se kaže sledeće:

Zbog pucanja vodovodne cevi učenici škole u Zaječaru morali na onlajn nastavu 3
Foto: M. s. / Danas

„Zbog pucanja vodovodne cevi, izlivanja vode i kvašenja dela prostorija u OŠ „Hajduk Veljko“ u Zaječaru, uprava škole je, uz saglasnost Školske uprave Zaječar, za ponedeljak, 20. februar nastavu organizovala onlajn. S obzirom da je do pucanja cevi došlo u delu objekta, učenici će od utorka, 21. februara nastavu pohađati redovno. Prostorije koje su oštećene biće zatvorene za upotrebu do saniranja štete“.

Podsećamo, direktorka OŠ „Hajduk Veljko“ u Zaječaru, Suzana Krstić, pustila je u petak poruku sledeće sadržine putem viber grupe:

„Poštovane kolege, u toku državnog praznika, desila se velika havarija u školi i nije bezbedno da deca dolaze. Zato ćete obavestiti sve naše učenike Matične škole, uključujući i zabavištance, da će se u ponedeljak držati onlajn nastava. A vi dođite u ponedeljak da održimo sastanak, i da vas obavestim kako ćemo dalje raditi“, pisalo je imeđu ostalog u poruci.

Zbog pucanja vodovodne cevi učenici škole u Zaječaru morali na onlajn nastavu 4
Foto: M. S. / Danas

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari