Zbrka sa biračkim spiskovima odvratila birače

Brojni problemi jer na spiskovima nije bilo upisano dosta glasača

Ostavite komentar


  1. Poštovani,
    Izbori su prošli a meni ostala dilema i neprijatan osećaj..
    Pitam Vas:" Imaju li starije osobe ometene u delu intelektualne komunikacije ili kako ih krste dementne osobe pravo da gasaju?"
    U Ivanjici nisu mogli dok u Požegi su magli.Ustvari glasala je majka u neviđenu jednoglasnu torturu komisija. Tri puta smo se vraćali prvo zakasnim da do 11 prijavim dak je u EU prijava do 16h. Pa za staru njenu ličnu kartu. Pa potvrdu SUP-a i na kraju iz žučni prepirku jedva gospođa glasa.
    Ili možda ja kao staratelj majke mogu uz njeno prisustvo da potpišem zapisnik ili glasam jer imam potvrdu o njenom zastupanju. U Evropi je to dalako humanije rešeno i oni, bolesni, imaju pravo da glasaju iz slobodan izbor osobe.
    U nadi na odgovor Srdačan pozdrav.

  2. Ja znam i osecam da je Diktator dao sve od sebe da ukrade i unese pometnju, samo što nemam toliko dobar pregled, niti to imaju mediji, tako da nam ostaje samo loš osećaj u stomaku.
    Ali, otkriće se već šta i kako se desilo.
    ali problem je što je Diktator već uredio "sudstvo", tako da mu zvanično ništa ne možeš, bar ne na nekakav normalan način, uredio je RIK i slične elemente, tako da mogu komotno da ignoriše sve pritužbe jer dolaze kasno itd.
    eđutim… ima i drugih načina, kao što su već mnogi Diktatori osetili na svojoj koži – ne moramo ići daleko, pogledajmo samo 30 godina unazad i 300 km unaokolo.

  3. наравно да постоји проблем са неажурним бирачким списковима, али и могућност гражађана да провере да ли су уписани у бирачки списак и на ком бирачком месту гласају, путем интернета СМС-а и лично у локалној самоуправи. тако да нису само други криви, нешто је и до нас!!!

  4. u birackom spisku na birackom mestu u s. Zavdince, opstina Babusnica , aprila 2016 godine je bilo upisano 270 biraca a sada 320 . Odakle to ? Ko to moze da objasni !

  5. Svako je dužan da prijavi mesto boravka u biračkom mestu sa potvrdom ako ima promena!

  6. ko je nadlezan da mi objasni zasto se meni sajle glasacki listic za glasanje a vec cetredeset pet godina nemam veze sa srbijom u ostalom zasto se sajlu listici na kucne adrese evo odgovora da mogu da se izbori namestaju kome odgovara u zemjli u kojoj zivim glasacki listis dobijem tamo gde glasam I nema da se namesta izborna vojla naroda ali u zemjli srbiji toga nema

  7. Ima slučaja i da je kod mladog studenta koji prvi put glasa, u birački spisak upisan tačan JMBG ali pogrešno ime. Pre izbora je proverom preko Interneta za uneti JMBG dobijeno na kom biračkom mestu treba da se glasa, ali ne i informacija da je ime studenta/građanina pogrešno upisano. Epilog: student ne može da glasa.

  8. Izbori prljavi, a pobeda cista kao suza?! Boli toliko nepravde i bahatosti. Od onoga ko srusi helikopter i nocno porusi Hercegovacku je moglo i da se ocekuje da ce sprovesti siledzijske izbore kakvi su i bili. Treba cekati sledecu priliku i bolje se spremiti, organizovati, braniti zakonsko sprovodjenje izbornog postupka.

  9. Mešetarenje sa birčkim spiskovima je u zemlji Srbiji dovedeno do savršenstva. Kamen temeljac magiji zvani "birački spiskovi" je postavljan još u vreme Miloševiča a kasnije preuzeto i usavršavano. Nikakvo infrormatičko doba ne može sprečiti to da birački spisak bude glavno oruđe u Srbiji svima onima koji pretenduju na vlast.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.