Zvezda je napokon pokazala lice koje od početka sezone priželjkuju njeni navijači. Ozareni i zadovoljni nakon dve vezane pobede protiv vrlo respektabilnih rivala, crveno-beli su prikazali timsko sazrevanje, koje je pretežno izraženo u fazi odbrane, dok u napadu još dosta toga ne funkcioniše, ali su pozitivna pomeranja evidentna.

Uprkos zaista napornom ritmu, tim sa Malog Kalemegdana u rasponu od nepuna dva dana upisao je prvu recku u Evroligi na gostovanju Laboral Kući, a zatim je na svom parketu u nedelju savladao Cedevitu, kandidata za fajnal-for regionalnog takmičenja.

Zvezda u poslednje vreme bolje brani igru dva na dva, rotacija u defanzivi, pravovremena udvajanja i preuzimanja daju efekta, iako u svakom od navedenih segmenata napredak može biti još veći. Crveno-beli lakše i brže otvaraju napad nakon defanzivnog skoka, prvi pas je produktivniji, mada Nelson i saigrači još dosta toga treba da urade kako bi što više pojednostavili i ubrzali igru. Blažič je sasvim sigurno igrač iz spoljne linije koji ima sve neophodne karakteristike da agresivnošću na liniji dodavanja u odbrani i osećajem za kontranapad omogući promenu ritma i što više lakih poena koji su Zvezdi neophodni. Slovenac je vrlo borben, predan timskom uspehu, što su navijači posebno nagradili na kraju meča sa Cedevitom.

– Zaista je dobar osećaj, ali trener mi je rekao da moram da se suzdržim od komentara – prokomentarisao je Blažič uz osmeh skandiranje njegovog imena od strane navijača posle duela sa Zagrepčanima.

Svestan je Blažič da su dva vezana trijumfa samo uvertira za važan meč sa Lijetuvosom u petak, s obzirom na to da bi Zvezda eventualnom pobedom mogla glasno da počne da razmišlja o TOP 16 fazi Evrolige.

– Ovo je bila bitna utakmica za nas zbog bodova na tabeli, jer sada posle pobede zauzimamo prvo mesto. Dobro je što imamo nešto vremena da se spremimo za utakmicu koju u Evroligi igramo protiv Ritasa. Svi smo već zaboravili ovu pobedu i gledamo samo napred – zaključio je slovenački reprezentativac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari