Prodaja Aktavisa američkoj farmaceutskoj kompaniji Votson farmajsutikals do sada nije ugovorena, rekao je juče Frank Štaud, potpredsednik kompanije Aktavis, koja u svom sastavu od 2003. ima i leskovačku fabriku lekova. Štaud navode medija o prodaji Aktavisa za 5,5 milijardi evra nije želeo da komentariše. „Ako se i desi prodaja Votson farmasjutikalsu to ne bi bilo loše za leskovačku fabriku lekove Zdravlje Aktavis jer ta kompanije nije prisutna na tržištu Srbije“, rekao je Štaud. O prodaji će, naglasio je on, odlučivati vlasnici kompanije.


Direktor Aktavisa za Srbiju i Crnu Goru Pavle Marjanović rekao je juče na konferenciji za novinare da je 2011. bila teška za poslovanje, ali da je Zdravlje Aktavis sve vreme redovno snabdevao apoteke širom Srbije.

– Prošle godine uložili smo četiri miliona evra u nove proizvodne kapacitete, pre svega za ultra moderne preparate za Parkinsonovu bolest i to za tržište Evrope. Osim toga, lansirali smo i 10 novih lekova, a toliko je planirano i za ovu godinu – rekao je Marjanović. On je demantovao da je u fabrici u Leskovcu, u kojoj trenutno radi 414 radnika, bilo velikih otpuštanja. „Bez posla je ostalo 10 radnika u administraciji, ali smo zaposlili 10 ljudi u proizvodnji“, istakao je Marjanović i dodao da je prihod ove kompanije na srpskom tržištu u 2011. bio 30 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari