Na pripremnom ročištu bez prisustva javnosti Dušan Antonić negirao je optužbe za nenaplative kredite Agrobanke, rekavši, kako je preneo njegov advokat, da je tačno samo to da kako se zove i da je bio predsednik Upravnog odbora ove banke.


Advokat Goran Petronijević preneo je i da je Antonić istakao da se optužnica protiv njega zasniva na „prikrivanju pravih razloga za neprijateljsko preuzimanje Agrobanke“.

Prema advokatovim rečima, Antonić je najavio da će podneti niz predloga kojima bi trebalo da se rasvetli kako je „došlo do nenaplativosti kredita, kako je uništena Agrobanka, ali i kako je stvorena nova Agrobanka“. Takođe je najavio i da će govoriti o ljudima koji su uzimali kredite i nisu ih vraćali, ali se nisu našli na optužnici „koja je očigledno selektivna“.

Na pripremnom ročištu, koje je po zakonu zatvoreno za javnost, pošto se pročita optužnica, okrivljeni i njihovi advokati izlažu sudskom veću uvodne reči, odnosno navode činjenice koje smatraju spornim i predlažu svedoke i ostale dokaze. Apelacioni sud odlučio je tokom prekjučerašnjeg dana po preostaloj žalbi na optužnicu, tako da je posle jednodnevnog odlaganja, ročište za Agrobanku juče počelo, i nastavlja se i danas. Tužilaštvo za organizovani kriminal Antonića i još 20 okrivljenih tereti da su zloupotrebama oštetili Agrobanku 84 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari