Besplatni udžbenici za mitrovačke đake 1Foto: mitrovica.info

Početkom ove godine, lokalni pokret „Mlada Mitrovica“, na čelu sa svojim agilnim liderom Žarkom Babićem, krenuo je u akciju podele besplatnih udžbenika za svoje sugrađane.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, inicijativu je za sada pozdravila i lokalna samouprava.

Po Babićevim rečima, koje prenosi ovaj portal, početak ove akcije predstavljao je njegov dopis gradonačelnici Svetlani Milovanović u ime pokreta „Mlada Mitrovica“ u kojem joj se predlaže sastanak sa predstavnicima fondacije Aleks Kavčić, koji bi doneli na uvid štampana izdanja udžbenika i objasnili detalje u vezi realizacije njihove besplatne podele učenicima.

„Vreme je da izguramo ovu priču do kraja“, kaže Žarko Babić tvrdeći da su, u ovom slučaju, roditelji potpuno ujedinjeni i da je sada na potezu gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Veruje se da će, na ovaj način, kada opozicioni aktivisti imaju zrele, dobre i konkretne ideje koje se tiču šire društvene zajednice, a ne prazne priče pune demagogije koje se vrte po društvenim mrežama i lokalnoj mitrovačkog skupštini – biti sluha i na strani vlasti, prenosi Sremskomitrovački portal.

Fondacija Aleksa Kavčić je osnovana 2020. godine u Srbiji. Osnovni cilj je promocija obrazovanja i nauke.

Dosadašnji rad obeležio je niz akcija, od kojih se posebno izdvaja projekat Besplatna biblioteka, koji predstavlja bazu udžbenika za osnovnu školu, koji su besplatno dostupni svima koji žele da ih preuzmu i koriste.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari