Bivši radnici Fabrike reznog alata najavili protest posle prodaje fabrike po za njih niskoj ceni 1Foto: Katarina Pantelić

Bivši radnici bankrotirane Fabrike reznog alata (FRA) u Čačku koja je prodata za 58,8 miliona dinara nisu zadovoljni tom cenom i najavljuju da će protestovati u ponedeljak, 11. septembra u 11 časova, ispred Privrednog suda u Čačku.

Jedan od bivših radnika, koji je bio i predsednik Industrijskog sindikata FRA, Dušan Đelić rekao je agenciji Beta da bivši radnici traže od Odbora poverilaca da ne prihvati prodaju FRA jer je cena po kojoj je prodata za 50 odsto niža od procenjene.

Đelić je dodao da 170 bivših radnika FRA traži zaostale zarade, a još 1.200 radnika ima druga potraživanja od fabrike i da oni strahuju da neće biti namireni jer je fabrika prodata „ispod realne vrednosti“.

„Svi radnici kojima nisu namirena dugovanja su poverioci u slučaju prodaje FRA i oni protestuju zato što se njihova imovina prodaje u bescenje“, rekao je Đelić agenciji Beta.

FRA je prodata na trećoj aukcijskoj prodaji po početnoj ceni od 58,8 miliona dinara konzorcijumu koga čine čačanska kompanija „Unipromet“ i beogradska kompanija „DSD-Eurolajn“.

Кomisija za sprovođenje prodaje konstatovala je da je cena po kojoj je prodata FRA za 50 odsto niža od procenjene vrednosti, zbog čega će se stečajni upravnik obratiti Odboru poverilaca da se izjasni o ponudi.

Prethodna prodaja FRA proglašena je neuspešnom jer je izlicitirana cena od 560 miliona dinara bila manja od 50 odsto procenjene vrednosti.

FRA je prestala sa radom 2021. godine, a sledeće godine Privredni sud u Čačku je proglasio najpre stečaj, pa bankrot fabrike zbog blokade računa od 3,4 milijarde dinara i velikih dugovanja prema poveriocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari