Kakve nas cene očekuju u Crnoj Gori ovog leta? 1Crna Gora Foto: Pixabay/Free-Photos

Ulcinj, Bar, Budva, Bečići, Tivat, Kotor, Herceg Novi… Od Ada Bojane do Prevlake proteže se crnogorsko primorje koje je za mnoge u Srbiji najbliže more i ono na kome tradicionalno letuju. Cene nisu značajno porasle, a sada je vreme za dobijanje popusta koji idu do 20 odsto.

Prema podacima iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore za sada nema značajnih odstupanja od prošlogodišnjih cena. U prevodu to znači da su cene po pravilu više do 15 odsto.

Polupansion u popularnim hotelima u Budvi tokom jula i avgusta kreće se od od 65 do 110 evra po osobi. Prilikom planiranja treba računati na popust za decu koji se kreće od 30 do 50 odsto.

Ako želite da letujete u novom, luksuznom hotelu u Kumboru smeštaj u koji je sve uključeno (all inclusive) kreće se od 100 pa do 200 evra po osobi, a deca do sedam godina u pratnji roditelja ne plaćaju ništa.

U Igalu u hotelima se nudi pun pansion od 95 do 165 evra.

Hotel u Donjoj Lastvi kod Tivta naplaćuje polupansion po danu tokom sezone od 40 do 45 evra po osobi. Deca u zavisnosti od godina i da li koriste sopstveni ležaj imaju popust od 50 do 100 odsto.

Ekskluzivni hoteli u Luštici i Perastu koštaju od 180 do 350 evra po sobi, a luksuzno je i u Portomontenegru, gde delux apartmani u kompleksu hotela koštaju od 280 do 570 evra po danu.

Apartmani u Budvi koštaju od 30 do 50 evra po danu, u Bečićima od 13 do 35 evra, dok na Jazu se mogu naći od 10 do 50 evra.

Apartmani u Tivtu i Radovićima mogu se iznajmiti u rasponu od 25 do 40 evra, dok su u Krašićima od 30 do 50.

Cene apartmana u Kumboru se kreću od 25 do 30 evra, a Igalu od 30 do 50.

Ulcinj sa najdužom peščanom plažom na primorju je među jeftnijim destinacijama sa cenama od devet do 15 evra, a u Dobrim Vodama se kreću od 20 do 40 evra.

Za mlade je Sea dance festival ili crnogorski Exit svakako događaj letnje sezone. Ove godine održava se na plaži u Buljarici. Osim festivala tu su i diskoteke, pre svega u Budvi i Kotoru.

Osim mora, u Crnoj Gori je moguće je otići i na planine, gde su temperature niže, noći hladne, a priroda zapanjujuća. Moguće je organizovati pešačke i planinarske ture, ali i okupati se u brojnim čistim i hladnim jezerima. Planina Durmitor i Žabljak u njenom podnožju su najpopularnije destinacije. Ovde je najbolje iznajmiti kuće, a cene se kreću oko 50-60 evra po danu, dok manje kuće je moguće iznajmiti i za 30-35 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari