EMS: Ne pokušavamo da srušimo kuću izbeglom Srbinu 1Foto: MIROSLAV DRAGOJEVIĆ

Tvrdnje koje u javnost iznose narodni poslanik Miodrag Linta i pojedina udruženja da Elektromreža Srbije pokušava da sruši kuću izbeglom Srbinu Radomiru Gaćeši imaju za cilj da „tendencioznim kombinovanjem polovičnih informacija u javnosti stvore pogrešnu sliku o okolnostima konkretnog slučaja“, saopštili su nadležni u tom preduzeću.

– Kuća Radomira Gaćeše je nelegalni objekat izgrađen u proteklih desetak godina neposredno ispod visokonaponskog dalekovoda koje je u upotrebi od 1958. godine. Vlasnik objekta ne samo da nije imao dozvolu za izgradnju, koju zbog lokacije nije ni mogao da dobije, već je radove na građenju objekta sprovodio potpuno svestan da takva gradnja nije dozvoljena. Još 2013. godine inspekcija beogradske opštine Rakovica mu je naložila uklanjanje bespravno urađenih temelja – navodi se u saopštenju EMS-a.

Iz tog preduzeća ističu da je Radomir Gaćeša oglušujući se o sve prethodno izneto taj nelegalni objekat podigao do visine na kojoj rastojanje od žica visokonaponskog dalekovoda iznosi samo pola metra.

– To ne samo što predstavlja najdramatičniji primer bespravne gradnje već važnije predstavlja neposrednu, svakodnevno prisutnu pretnju po život i zdravlje ljudi koji se nađu u blizini tog objekta, kao i po imovinu većeg obima – kažu u EMS-u i dodaju da je taj objekat određen za rušenje od strane Sekretarijata za građevinske i inspekcijske poslove Beograda a ne po nalogu Elektromreže Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari