Fijat Krajsler seli deo opreme FC plastika u svoj pogon

Ostavite komentar


  1. A kako to oni rade a ovi nasi iz vlasti samo cute.Koliko smo mi dali za taj fampzni svileni Fijat?

  2. Nezadovoljni primanjima a vise od pola godine i ne udju u fabriku i imaju veca primanja sa 65% od radnika trgovaca i konfekcionara ,ako vam se ne svidja napustite lepo posao nadjite bolji ima kome bi takvi uslovi odgovarali . Sindikat je i nekadasnju Zastavu saranio a i vas ce brzo na ulicu da dovede

    1. To što su neki radnici spremni da rade nekome za džabaka ili su nesposobni da se izbore za sebe, to ne znači da svi trebaju raditi za džaba…ako ti spustis glavu i radis gazdi za 20.000 nemoj kritikovati i biti zlobna što neko drugi pokišava dobiti više od minimalca…

      1. A to sto decenijama vi vase plate ne zaradjujete vec vam ih placaju jadni gradjani srbije, to nikom nista . Pa podignite glave, dajte otkaz i zaposlite se u privatnom sektoru i onda strajkujte

  3. A Vlada nemo posmatra i opste se ne mesa u svoj posao s obzirom da je drzava Srbija suvlasnik! Ministar privrede gleda u premijerku a ona u AV!

  4. U Americi su se pre 100 godina izborili za svoja prava.Palili su fabrike ako treba,ginuli takođe.

    1. Dragi radnici nekada dok sam radio imao sam pristojna primanja sada kao penzioner jedva da sam živ a vi ako ne radi fabrika nemate ništa i nemate ništa, pomognete svojoj fabrici da radi pa će i vaša primanja biti i veća.

    2. Pa palili fabrike!Ali isto tako radili su po 12 sati robovski rad za ispod cene. A naši kad god se pomene fabrika automobila, uvek neki štrajk. Pa nije ovo Zastava automobili da štrajkujete svake dve godine. Došli ljudi i ponudili posao… Radilo se – sad je posao stao. Ne postoji način da vi zarobite neku kompaniju štetnim ugovorima ,ili uslovima kao suvlasnik!

      Normalno je da se sele od ludaka. Inače da vas sve podsetim da je Zastava prodavala automobile 20 godina, pritom ne placajući obeštećenje po prodatom automobilu – za što je i tužena od strane Fijata i normalno dobila presudu da plati ogromno obeštećenje. Da bi spojio lepo i korisno Dinkić se dogovarao sa čelnicima Fijata i kao svaki glupan pristao na najgore uslove. Da ne grešim dušu, sećam se kad sam sam 2010 bio na moru, svaki dan se sa plaže na brdu mogao videti kako prolazi teretni voz prepun 500L.

      1. 2010 nije ni počela proizvodnja 500L. Proizvodnja počinje 2012 tako da proveri kad si bio na moru.

    3. Najlakše je ne raditi, ali je i najgore. Najveći broj štrajkova je u isključivoj režiji raznoraznih predsednika sindikata koji su, gotovo po pravilu, bili najgori radnici. I da bi sačuvali svoje statuse predsednika oni vrlo lukavo manipulišu radnicima. Po zakonu iz određenih razloga radnik može dobiti otkaz a sindikalni rukovodilac ne!
      Radnici, ne žurite sa štrajkovima, ovo su za sve krizna i teška vtemena. Znate i sami da je u svetu drastično opala prodaja automobila i to ne može a da se ne odrazi na uposlenost i na plate. Razmislite mudro i lagano, i ne dozvolite da vam sudbinu kroje dokoni sindikalci koji od dosade ne znaju šta će sami sa sobom.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.