Kompanija Fruvita, jedan od vodećih domaćih proizvođača negaziranih pića, predstavila je juče pogone za preradu voća i proizvodnju sokova sa KHS proizvodnom linijom koja obezbeđuje najviši kvalitet proizvoda bez upotrebe konzervansa. Godišnji kapacitet pogona u Kolarima je oko 15.000 tona, dok se na linijama za punjenje u Lunjevcu proizvede oko 100 miliona litara. Fruvita zapošljava 113 radnika, a kroz otkup voća dodatno sezonski zaposli još desetine porodice. Proizvodi se izvoze i na tržište regiona, u BiH, Crnu Goru, Makedoniju i Sloveniju, a manje količine plasiraju se i na Bliskom istoku.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Fruvita jedina u Srbiji poseduje KHS sertik liniju koja omogućava proizvodnju voćnih sokova, nektara i osvežavajućih bezalkoholnih pića u pet ambalaži, bez dodatka konzervansa. Naš asortiman ne sadrži aditive, a obiluje prirodnim sastojcima iz plodova domaćeg i egzotičnog voća – rekla je Jovana Važić, direktorka marketinga u Fruviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari